Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

KDU-ordföranden avgår: ”Nu väntar nya utmaningar”

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Ordföranden för Kristdemokratiska ungdomsförbundet, Christian Carlsson, meddelade tidigt på tisdagsmorgonen att han avgår vid förbundets riksmöte i november. 

– I mer än halva mitt liv har jag kämpat för KDU. Nu väntar nya utmaningar för min del, säger han i ett pressmeddelande. 

Efter bara två år som förbundsordförande för KDU väljer Christian Carlsson nu att avgå. 

Så sent som i augusti kritiserades han av partiledaren Ebba Busch Thor efter en debattartikel i Dagens Nyheter

Christian Carlsson argumenterade då bland annat för medborgarskapstest och erbjudande om återvandring – förslag som tidigare framförts av Sverigedemokraterna. 

– KDU:s artikel, både vad gäller språkdräkt och förslag, skickar fel signaler, sa Ebba Busch Thor. 

KDU:s Christian Carlsson: ”Stolt och tacksam”

I ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen säger Christian Carlsson:

– Jag är stolt och tacksam över mina två år som förbundsordförande för KDU. Vi har stärkt förbundets ekonomi, bibehållit aktivitet i alla distrikt och fått antalet medlemmar att växa. KDU är idag ett större och starkare förbund. Tillsammans med Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna har vi dessutom levererat ett historiskt framgångsval.

Han fortsätter:

– I mer än halva mitt liv har jag kämpat för KDU. Nu väntar nya utmaningar för min del. Det är ännu inte klart exakt vad det kommer att innebära. Jag är jurist i grund och botten och med min erfarenhet av politik, kommunikation och organisation hoppas jag få möjlighet att bidra till ett bättre samhälle också i framtiden. 

Christian Carlsson ska framöver representera Kristdemokraterna i Stockholms stadshus, som ledamot av Stockholms kommunfullmäktige. 

– När jag lämnar som förbundsordförande vid riksmötet i november så markerar det slutet på mitt aktiva engagemang i KDU, men vårt gemensamma arbete för ett friare och tryggare Sverige – med en politik för starka familjer, goda värderingar och mer av gemenskap – det kommer att gå vidare, och det kommer att fortsätta många år framöver, avslutar han. 

https://twitter.com/BuschEbba/status/1041941344086908928

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.