Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

KDU: ”Invandrare ska erbjudas återvandring”

KDU:s ordförande Christian Carlsson. Foto: SVEN LINDWALL
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kristdemokraternas ungdomsförbund (KDU) vill införa medborgarskapstest, anvisa dem som beviljats asyl till specifika kommuner och erbjuda återinvandring, skriver förbundet på DN Debatt. Ungdomsförbundet listar tre krav att ta ställning till för nästa regering, som ska leda till en bättre integrationspolitik, skriver ordförande Christian Carlsson.

För att få försörjningsstöd ska en flykting som beviljats asyl anvisas till en kommun ”där förutsättningar för integration och egen försörjning bedöms vara särskilt goda”. Först när personen följt etableringsplanen eller fått ett jobb i en annan kommun ska man vara fri att flytta dit man vill. KDU föreslår också ett medborgarskapstest och vill införa samma slags förbud mot heltäckande slöja i skolan som Norge och Österrike har.

Till sist vill förbundet förbjuda muslimska böneutrop och nämner att man vill att det ska finnas ”goda förutsättningar” för att återvandra, för den som inte vill anpassa sig till svensk kultur.

Partiledaren: ”Skickar fel signaler”

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor skriver i en kommentar till TT att ståndpunkterna är ungdomsförbundets och inte representerar partiet.

”Det är viktigt att lyfta behovet av att alla svenskar respekterar vissa värderingar, såsom jämställdhet och religionsfrihet. Men KDU:s artikel, både vad gäller språkdräkt och förslag, skickar fel signaler som riskerar att försvåra snarare än underlätta en viktig diskussion”, skriver partiledaren.

 

ALLT OM valet 2018 finns samlat här