Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

KD:s drag – rekryterar ledarskribenten

Naomi Abramowicz börjar som pressekreterare hos Kristdemokraterna. Foto: EMILY DAHL / NAOMI ABRAMOWICZ
”Vi fortsätter att bygga upp KD som pådrivande politisk kraft i borgerligheten”, säger Ebba Busch Thor. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ledarskribenten Naomi Abramowicz börjar som pressekreterare hos Kristdemokraterna.

Hon har tidigare arbetat för Expressen, SvD och GP.

– Vi fortsätter att bygga upp KD som pådrivande politisk kraft i borgerligheten, säger Ebba Busch Thor i ett pressmeddelande.

Naomi Abramowicz kommer från Dagens Samhälle, där hon har arbetat som debattredaktör. Tidigare har hon verkat som ledarskribent för Göteborgs-Posten, Svenska Dagbladet och Expressen. 

Nu blir opinionsjournalisten pressekreterare hos Kristdemokraterna.

– Jag ser fram emot att få ingå i maskineriet i det mest spännande politiska partiet i Sverige just nu. Det är i KD som den nya borgerligheten formeras, säger Naomi Abramowicz i ett pressmeddelande.

KD rekryterar Naomi Abramowicz

KD-ledaren Ebba Busch Thor kommenterar rekryteringen:

– Det är ett nöje att få välkomna Naomi Abramowicz till Kristdemokraterna. Hon är en av landets mer rutinerade opinionsjournalister, med erfarenhet från snart sagt varenda tongivande tidning i landet. Hon tar med sig ett publicistiskt kunnande och ett kontaktnät som kommer att vara mycket betydelsefullt när vi fortsätter att bygga upp KD som pådrivande politisk kraft i borgerligheten, säger Ebba Busch Thor.

Tidigare i år gick Svenska Dagbladets mångårige ledarskribent Per Gudmundson till Kristdemokraterna, där han i dag jobbar som presschef i partiledarstaben. 

– Det är där den nya borgerligheten håller på att formeras. Ebba Busch Thor är lysande personlighet som det ska bli väldigt spännande att arbeta kring, sa Per Gudmundson till Expressen då.

Även Moderaterna har lockat över en känd ledarskribent. I april började GP:s Alice Teodorescu arbeta som huvudsekreterare för Moderaternas nya idéprogram.