Foto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström

KD vill utöka vårdnadsbidraget

Publicerad
Uppdaterad
Kristdemokraterna föreslår nu en höjning av vårdnadsbidraget från 3 000 kronor till minst 6 000 kronor i månaden, skriver tre ledande partiföreträdare.
Utöver detta ska det vara möjligt för den enskilda kommunen att erbjuda en ännu högre nivå, skriver de med partiledaren Göran Hägglund i spetsen i Svenska Dagbladet.
"Det är dags att skapa ännu större frihet och fler möjligheter för människor att fungera självständigt som familj", skriver debattörerna som även pekar på att förskola, jämställdhetsbonus och barnomsorgspeng är viktiga pusselbitar i reformarbetet.
Som stöd för ett utökat vårdnadsbidrag presenterar KD en Sifo-undersökning som visar att 81 procent av väljarna säger ja till att ha kvar vårdnadsbidraget och 77 procent vill ha kvar eller utöka det. Endast 8 procent av de tillfrågade vill avskaffa bidraget.
I dag har vårdnadsbidraget införts i 123 av landets kommuner och är till för föräldrar som vårdar sina egna barn som är mellan ett och tre år gamla.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag