Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nike Örbrink: ”Vågade inte röra mig fritt ute”

Nike Örbrink förslås bli ny ordförande i Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU.Foto: ALEX LJUNGDAHL
”Jag var förbannad över att jag inte vågade gå hem sena kvällar utan att trycka nycklarna mellan knogarna och vända mig om vart tionde steg”, säger Nike Örbrink om varför hon gick in i politiken.Foto: ALEX LJUNGDAHL

I framtiden vill hon bli kulturminister – nu siktar Nike Örbrink, 23, på att leda Kristdemokraternas ungdomsförbund. Men vägen dit innebar nästan en krasch.

I en intervju med Expressen förklarar hon varför fler ”högernissar” borde ta inspiration av MP-ministern Amanda Linds konstnärsman Björn Ola. Och varför hon blev politiker:

– Jag var en 18-årig tjej som inte vågade röra mig fritt ute.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Bästa vännerna försvann spårlöst under drömresan

Polisens ledtråd: 90 mystiska fotografier • Vem tog bilderna?

My, 23, lindrade sin hypotyreos – och gick ner i vikt: ”Himla skönt”

Så minskade hon smärtan och svullnaden

Svenskarna som drar in miljarder på casino

Anonyma ägarna bakom Evolution Gaming – så byggde de ett imperium