Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

KD-politikern kör Lotus till valmötena

Sara Skytteldal målar sin Lotus blå.
Foto: PRIVAT
”Många har så tråkiga kampanjbilar under valet. Jag vill ha en som sticker ut. Lotus Elise har alltid varit min drömbil, säger Sara Skyttedal.”
Foto: PRIVAT

Sara Skyttedal växlar upp i valkampen.

KD-politikern kör till valmötena i en blå Lotus – som hon har målat själv.

Det blir full fart i valrörelsen för Sara Skyttedal, kommunalråd (KD) i Linköping. Hon har skaffat en sportbil av typ Lotus Elise som kampanjbil – med sitt namn i stora bokstäver längs sidorna.

– Många har så tråkiga kampanjbilar under valet. Jag vill ha en som sticker ut. Lotus Elise har alltid varit min drömbil, säger Sara Skyttedal.

– Den är högerstyrd, så den kommer med ett tydligt högerbudskap. Och högerstyrd precis som postbilar, väldigt praktiskt när man kör runt och lägger valmaterial i postlådor, säger hon.

Målat med blå gummifärg

Hon har lånat bilen och målat den blå med gummifärg som sedan kan dras bort – med ägarens samtycke.

Sara Skyttedal har lagt ut en bild på bilen på Instagram där hon skriver:

"Om du vill ha en måttfull politiker kan du rösta på någon annan. (Lotusen har jag fått låna - inte köpt för era donerade medel)"

Själv hade hon tidigare en blå Mini Cooper och funderar på att köpa en sådan efter valet.

– Jag är inte säker på att kommunalrådslönen räcker till en Lotus, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.