Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kd-politikern dömd för mutbrott

Kristdemokraten Elias Mardini tar time out.
Elias Mardini, kristdemokratisk kommunpolitiker i Sigtuna, dömdes för att ha kört mot rött och mutat en polis.
Nu tvingas han ta time-out från politiken och väljer att träda fram i Expressen.
- Jag är oskyldig, säger han.
I fredags avslöjade Expressen att riksdagskandidaten Louise Axelsson försökt infiltrera socialdemokraternas partihögkvarter. Nu skakar en ny skandal kristdemokraterna. Elias Mardini, som under pågående mandatperiod suttit i Sigtuna kommunfullmäktige, dömdes i januari i år för rödljuskörning och bestickning. En novembermorgon för tre år sedan stoppades Elias Mardini av en civil polis på en bensinstation Märsta. Enligt domen i Sollentuna tingsrätt försökte han blidka polismannen genom att ge honom en vinflaska.

Berättade inte för partiet

"God jul och gott nytt år, vi kan väl glömma det här", sa Elias Mardini enligt polismannen. Men inte förrän för några veckor sedan fick partiet reda på det. - Att han inte talat om att han fällts för båda dessa brott i tingsrätten i våras gör att vi anser att han bör ta time-out från sitt förtroendeuppdrag de sista tiden av sin mandatperiod. Det var något han själv också ville, säger Nanda Holm, kristdemokraternas ordförande i Sigtuna, till tidningen Metro. Elias Mardini står kvar som nummer sex på kristdemokraternas vallistor. Det är för sent att stryka honom.

Skyller på missförstånd

Men enligt Elias Mardinis körde han varken mot rött ljus eller hade med sig en vinflaska. - Ett missförstånd uppstod och jag trodde att jag var tvungen att betala böterna på plats. Polisen frågade mig var jag kom ifrån. När jag sa Libanon kallade han mig för gris och sa att "det här är inte Libanon, det här är Sverige." Efter det sjukskrevs jag för depression i nära tre månader.

Vill inte skada

Elias Mardini har överklagat domen till hovrätten, men fått avslag. Han förklarar sin tystnad gentemot partiet med att han blev deprimerad efter domen. - Jag vill inte skada partiet, därför tar jag en paus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.