Kristdemokraten Annelie Enochson skriver i sin blogg att hon känner sig "beklämd" av Pridefestivalen. OBS! Bilden är ett montage. Foto: Cornelia Nordström
Kristdemokraten Annelie Enochson skriver i sin blogg att hon känner sig "beklämd" av Pridefestivalen. OBS! Bilden är ett montage.  Foto: Cornelia Nordström

KD-kvinna: "Inte okej att sprida löspenisar"

Publicerad
Uppdaterad
Den kristdemokratiska riksdagsledamoten Annelie Enochson skriver i dag i sin blogg att hon blir "beklämd" av Pridefestivalen.
"Jag tycker INTE heller det är ok att skattepengar går till att sponsra Pride och på detta sätt hylla dekadansen som följer i Prides spår", skriver hon.
- Det är jättetrist att hon är så kritisk mot oss, säger Pridefestivalens vice ordförande Lovisa Brade Haj till Expressen.se.
På torsdagseftermiddagen skrev den kristdemokratiska ledamoten Annelie Enochson i sin blogg att hon känner sig "beklämd" av Pridefestivalen efter att ha läst allt som skrivs om Pride i tidningarna.
Enochson är kritiskt till att man med skattepengar sponsrar festivalen, och hon tycker att budskapet Pride sprider är fel.
"Jag tycker INTE det är ok att sprida löspenisar och fylla stan med ekivoka budskap," skriver hon i bloggen.

"Det är trist"

Pridefestivalens vice ordförande, Lovisa Brade Haj, blev väldigt förvånad när hon läste riksdagsledamotens blogginlägg.
- Det är jättetrist att hon är så kritisk mot oss, säger hon.
Hon påpekar även att Pridefestivalen har bjudit in Kristdemokraterna vid ett flertal gånger men att KD har tackat nej till att vara en del av festivalen.
- I överlag är det tråkigt att de ser oss på det här sättet, säger Lovisa Brade Haj till Expressen.se.

"Vi hetsar inte"

Annelie Enochson tar även upp hatbrottslagen som hon menar är problematisk.
"Tillhör jag isåfall då den heterosexuella folkgruppen som det är ok att hata?", bloggar hon.
Hon konstaterar att hennes "folkgrupp" inte skyddas av lagen om hets mot folkgrupp.
"Ja, på Pride är det iallafall uppenbart...att min "folkgrupp" den får man hata," skriver hon.
Lovisa Brade Haj förstår inte alls vad Annelie Enochson menar med det.
- Vi hetsar inte alls mot heterosexuella, säger hon.
Expressen.se har förgäves försökt nå Annelie Enochson för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag