Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Katten Willow har flyttat in i Vita huset

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Katten Willow har flyttat in i Vita huset.
Foto: ERIN SCOTT / AP/ TT
Tvååringen blir därmed rumskompis med bland annat schäfern Commander.
Foto: ERIN SCOTT / AP/ TT
Jill Biden föll för Willow under ett tal 2020. Nu har hon fått hem katten till Vita huset.
Foto: EVAN VUCCI / AP/ TT

Här är Willow, Vita husets nyaste tillskott.

Den gråspräckliga tvååringen fångade Jill Bidens intresse redan som liten unge – då hon störde den blivande presidenthustruns tal under ett valmöte.

Familjen Bidens nyaste tillskott har flyttat in i Vita huset. Den grönögda, gråspräckliga katten träffade Jill Biden redan som liten unge, under ett valkampanjmöte 2020. Då ska hon ha tagit sig upp på scen vid en gård i Pennsylvania, där den blivande presidenthustrun höll tal.

Gårdens ägare har sagt att de omedelbart kunde se vilken koppling som fanns mellan Jill Biden och katten, som nu fått namnet Willow efter presidenthustruns hemort Willow Grove. 

– Willow gör sig hemmastadd i Vita huset med sina favoritleksaker, godsaker och stora ytor att göra sig bekant med, säger Jill Bidens talesperson enligt the Guardian. 

Flyttar in hos schäfervalpen Commander

Redan när Joe Biden valdes till president sa Jill Biden att hon planerade att låta en katt flytta in med. Sedan dess har pressekreteraren Jen Psaki fått fråga på fråga om när katten ska komma. Men inte förrän i december kunde hon meddela att katten var på väg – och nu är hon där. Hon ansluter till schäfervalpen Commander, som Joe Biden fick i födelsedagspresent av sin bror och hans hustru i december. 

Orsaken till att det tagit sin tid för Willow att flytta in ska vara de problem som familjen hade med sin schäfer Major, som efter flytten till Vita huset blev aggressiv och bet två personer i säkerhetspersonalen i Vita huset. Major har nu fått flytta till en lugnare tillvaro hos vänner till familjen.

Jill och Joe Biden hade ytterligare en schäfer, Champ, som dog i juni förra året. 

Här är Bidens hundar – som hånades av Turmp

Möt Champ och Major.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.