Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Katten Sonny fast i brunn i fjorton dagar

Katten Sonny satt fast i en djup brunn i två veckor.
Foto: OLSSON JAN

Katten Sonny satt fast 

i en tre meter djup brunn i 14 dagar.

- Klorna var helt nerslitna efter att han har försökt ta sig upp, säger matte Eva Eriksson.

Eva Eriksson bor med sambo och katt i byn Gårdsmyra i Bjuråker. - Jag hade helt förlorat hoppet. Sonny är ju som mitt lilla barn. Han kommer alltid när jag ropar.

Ropade på Sonny

 Eva Eriksson ropade på honom i fjorton dagar, utan resultat. Men när hennes sambo in i en övergiven lada en bit från gården och ropade på Sonny svarade han. De hittade honom sittande på en stock i botten på en tre meter djup brunn under golvet i ladan, med svansen och bakdelen i vattnet.  När de skickade ner i en stege i brunnen klättrade Sonny upp.

Klorna helt nerslitna

 I dag mår han bra. - Hans klor är helt nerslitna efter att han försökt ta sig upp, och han har ett litet bråck på svansen, men annars mår han bra. Och jag med, säger Eva Eriksson. Brunnen har nu täckts över så att inte flera djur ska gå samma öde till mötes.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.