Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Katten kom hem utan hud på svansen

På morgonen i fredags kom Marie-Louise Davidssons katt Alabama hem efter att ha varit ute över natten. 

Svansen hade flåtts och katten var senare tvungen att avlivas efter skadorna.

– Jag kan inte förstå att det finns någon som kan ge sig på ett stackars oskyldigt djur på det här sättet, säger Marie-Louise Davidsson.

Marie-Louise Davidsson bor på Drottningholm tillsammans med sina katter Charlie, Spinko och Prinsen. Fram till i fredags bodde även Alabama på gården.

– När han kom hem i fredags var all päls och hud borta på svansen, säger Marie-Louise.

Vad som hänt katten är oklart, men Marie-Louise misstänker att en människa ligger bakom skadorna.

– Det är fruktansvärt.

”Han fick somna in”

Området som Marie-Louise bor i ligger mitt emot Drottningholms slott. Där finns omkring 200 lägenheter och katterna springer ofta fritt bland husen. 

– Det är som att bo på landet här även fast det är så nära stan. Jag hade aldrig för mitt liv kunnat tro att något sådant här skulle hända här. Jag har aldrig hört talas om det förut. 

Efter att Marie-Louise mamma tagit katten till Albanos djursjukhus stod det klar att Alabama skulle behöva avlivas på grund av sina skador. 

– Han fick somna in. Han hade blivit så skadad och hade så ont att han aldrig skulle kunnat bli sig själv igen.

Rädd för sina andra djurs säkerhet 

Nu är Marie-Louise orolig för att något liknande ska hända med hennes tre andra katter som alla är utekatter och springer in och ut.

– Varje gång kattluckan smäller igen springer jag för att kolla så att de är okej och har svansen kvar. Jag vet inte vad jag ska göra. Det känns elakt att stänga kattluckan eftersom de är uppväxta som utekatter samtidigt är jag livrädd varje gång de är ute. 

Hon är även orolig över sina två franska bulldogs som ofta går utan koppel. 

– Någon människa finns här som skadar djur på det här sättet. Jag vet inte hur jag ska göra för att hålla mina djur i säkerhet, säger Marie-Louise Davidsson om sina misstankar.

Vad som hänt katten, och varför svansen skadades, är dock oklart.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.