Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Katten Elvis blev svårt plågad – fick avlivas

Katten Elvis blev så illa misshandlad att han fick avlivas. Foto: Privat

Katten Elvis blev så illa misshandlad att han fick avlivas.

Då satte hans ägare Andreas Kenttä, 45, från Stockholm, upp lappar i bostadsområdet och erbjöd en belöning på 20 000 kronor till den som kan ge tillräcka bevis för att hitta de som misshandlat Elvis.

– Det är en riktig hemsk historia. Jag vill att de som gjort det blir lite rädda och känner att de har ögonen på sig, säger Andreas.

Andreas Kenttä. Foto: Foto: Privat Andreas Kenttä bor i ett villaområde i Stockholm med sin familj. Deras katt Elvis, skulle ha fyllt 10 år i november och hade bott med Andreas sedan han bara var några veckor gammal.

Elvis brukade ofta vara ute, men kom alltid hem. Förra helgen var det likadant, Elvis var ute på dagen och kom hem som vanligt. Andreas trodde att Elvis hade varit i slagsmål men trodde inte att det var något allvarligt.

– Nästa dag märkte jag att han hade legat i samma ställning och han var jättedålig. Han vägrade äta och hans öga var igengrusat. Hans krafter hade tagit slut, berättar Andreas.

Han åkte genast till veterinären som undersökte lille Elvis och konstaterade att han var så dålig att han fick avlivas.

– Veterinären sa att det förmodlige var en människa som låg bakom. Förmodligen är det någon som tryckt ner Elvis och skadat honom, säger Andreas. Han hade också n leverskada så jag tror att han har fått något gift.

Jävlats med honom

Andreas Kenttä misstänker att någon hållit fast Elvis och gjort honom riktigt illa. Elvis hade ett öga som var helt igengrusat, vilket tyder på att en människa gått på Elvis.

– Någon har jävlats med honom. Jag var förbaskad, ledsen och arg när jag förstod vad som hänt. Det är en riktigt hemsk historia. Jag visste inte var jag skulle ta vägen.

Andreas bestämde sig för att han inte kunde låta det vara. Kattmisshandlarna skulle inte komma undan så enkelt. Han satte upp lappar i bostadsområdet och på Facebook och erbjöd en belöning på 20 000 kronor till den som kunde hjälpa honom att få bevis för att hitta den eller de skyldiga.

Han valde en så hög summa för att skrämma de som misshandlat Elvis.

– Jag vill att de som gjort det blir lite rädda och känner att de har ögonen på sig. Och det kanske lockar fram någon med civilkurage som vet något om det. Och sedan vill jag varna andra i området som har djur.

Ytterligare 10 000 kronor

– Hade Elvis dött normalt hade det varit okej. Men att inte veta, att någon misshandlat honom, det gör mig illa berörd, säger Andreas.

Han vet ännu inte vem som misshandlat Elvis men är glad för allt stöd han fått. På Facebook är det många som har hört av sig. Till och med en okänd person erbjöd sig att lägga till 10 000 kronor så att belöningen hamnar på 30 000 kronor.

– Det var snällt, men jag tror inte att pengar lockar fram det ändå. Det här var mer en varning till övriga grannskapet. Det som har hänt är inte kul. Vi har en annan katt, Shanga. Och inte en chans att vi släpper ut honom nu, säger Andreas Kenttä.