Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kathy, 74, ihjältrampad av kor på hundpromenaden

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Kathy McKellar trampades till döds av kor när hon var ute på hundpromenad.
Foto: Privat
Arkivibild.
Foto: LYNN M. STONE / TT NYHETSBYRÅN

74-åriga Kathy McKellar trampades ihjäl av en flock kor när hon tog ut sin hund Archie på en promenad, rapporterar brittiska medier.

– Hon älskade att vara utomhus och promenera med hunden, säger sonen Andy enligt LancsLive. 

Den bisarra olyckan inträffade den 25 september i fjol i Ribble Valley i Lancashire, England. Kathy McKellar var på semester i Grindleton och hade hyrt en stuga där hon bodde med sin hund, cockerpoon Archie, när olyckan var framme. 

Enligt LancsLive hade Kathy McKellar tagit ut Archie på en promenad den aktuella dagen. Senare samma dag återvände Archie ensam. Först dagen efter hittades McKellar död på en betesmark där 25 kor betar. Kroppen låg i änden på åkern och en arm var utsträckt under taggtrådsstängslet. 

Kathy McKellar dödsförklarades på platsen av polisen. 

Obduktionen visade att hon hade omfattande skador i bröstet och att skadorna tydde på att hon blev nedtrampad av boskap.

Kvinna skadades på samma ägor 2018

Markägaren som hittade McKellar säger att han först upptäckte en handväska på marken, därefter kroppen. Ägaren uppger att hans kor inte är rädda för hundar utan tvärtom vana vid boskapshundar 

Enligt LancsLive ska en kvinna ute på promenad ha skadats på samma ägor 2018. Kvinnan uppgavs då ha stört de sovande korna. Efter den händelsen tvingades ägaren att sätta upp en varningsskylt, liksom att flytta vatten- och fodertrågen. 

Markägaren anses inte ha någon skuld i det som hänt och har följt de riktlinjer som finns för brittiska bönder, rapporterar LancsLive. Enligt sajten dör i genomsnitt en person per år i Storbritannien genom att bli ihjältrampad av boskap. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.