Kates extravaganta kläder – som kostar miljoner

Vem står på tur att ta över efter drottning Elizabeth?
Kate spenderade 1,3 miljoner på kläder 2019.
Foto: HEATHCLIFF O'MALLEY / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins William och Kate.
Foto: B.K. BANGASH / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins William och Kate tillsammans med barnen prinsessan Charlotte och prins George.
Foto: AARON CHOWN / AP TT NYHETSBYRÅN
Kate, hertiginna av Cambridge, i Buckingham Palace.
Foto: MEGA CHANNEL / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Vill du klä dig som en kunglighet?

Då måste du först bli miljonär.

I alla fall om du vill klä dig som hertiginnan Kate.

Livet som kunglighet innebär att många extravaganta tillfällen och det kräver en lika extravagant garderob. Kate, hertiginna av Cambridge, har en som få kan matcha.

Daily Mail skriver att Kate bar splitternya kläder till ett beräknat värde av 103 075 pund 2019, det motsvarar 1 277 136 svenska kronor. 

Det innebär att hon bräcker klädnotan för 2018, som beräknades landa på 68 334 pund alltså 846 805 svenska kronor. 

Men hon har inte spenderat lika mycket pengar som hon beräknades göra 2017, då hon lade 119 000 pund – alltså 1 474 409 svenska kronor – på nya kläder.

Tidigare redaktören för Vouge stylar

I stället för att slå budgetrekord så slår hon ett annat. Vid de kungliga uppdragen har Kate återanvänt mer kläder än någonsin. Hon har ”bara” klätt sig i helt nya kläder, från topp till tå, vid nio tillfällen.

Året innebar även en stilförändring för Kate. Klädseln beskrivs i Daily Mail som ”föryngrad”, vilken kan förklaras av att hon bytt stylist. Efter att hennes tidigare assistent och stylist Natasha Archer gått på mammaledighet så tog Virginia Chadwyck-Healey över uppdraget, hon var tidigare redaktör för modemagasinet Vogue.

Prins Charles betalar

Den dyraste klädseln bar hertiginnan av Cambridge på BAFTA Awards i februari. Då beräknades hennes outfit kosta 4 975 pund, alltså 61 611 kronor. Den superdyra stassen bestod av en Alexander McQueen-klänning och Jimmy Choo-skor. 

Kate bär kläderna, men det är hennes svärfar prins Charles, som ska stå för betalningen när det gäller ”arbetsrelaterade” kläder. Det är oklart om de betalar fullt pris för kläderna eller om de får rabatter .

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.