Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Katarinas mamma saknas efter attacken

Katarinas mamma saknas efter bombdåden på Bryssels flygplats.
"Jag vet att hon var på flygplatsen", säger Katarina.
Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP

Katarinas mamma skulle ta planet till Bromma i tisdags.

Sedan dess är hon saknad.

– Jag vet att hon var på flygplatsen, säger Katarina.

Katarinas mamma skulle flyga med Brussels Airlines till Bromma i tisdags morse. Hon hade hälsat på sin dotter, svärson och barnbarn som bor i staden. Bussen till flygplatsen Zaventem anlände minuter före de två explosionerna. Sedan dess är mamman saknad.

– Jag vet att hon var på flygplatsen. Efter så här lång tid är det osannolikt att hon har kommit igenom kontrollerna eller inte hunnit fram. Då hade jag hört från henne, säger Katarina.

– Hon var vid Brussels Airlines incheckningsdisk, säger dottern.


LÄS MER: Följ Expressens liverapportering om terrordåden i Bryssel.

"Var vid incheckningsdisken"

Katarina och hennes vänner har gjort efterlysningar på sociala medier och tagit hjälp av medier för att få upplysningar om mamman. Hon har också kontaktat flera av sjukhusen, men hittills utan resultat.

Vad får ni för svar när ni söker efter henne på de olika sjukhusen?

– Att hon inte är identifierad någonstans.

Eftersom många vårdas för skador och är nedsövda, vet ni hur många som är oidentifierade?

– Jag har inga siffror på det. De ger inte ut hur många, men det är väldigt många. Det senaste jag hörde från medier här var att det är 88 som är riktigt kritiskt skadade.

"Vill bara hitta henne"

Katarina tar en paus för att samla sig.

– Jag vill bara hitta min mamma.

Under dagen har anhöriga i samma situation som Katarina vänt sig till militärsjukhuset nära flygplatsen där många av de svårt skadade vårdas. När Expressen pratar med Katarina har sjukhuset stängt för kvällen och inga anhöriga har fått stanna kvar. Hon har tvingats återvända hem ännu en natt utan besked.

– Där finns väldigt många som är allvarligt skadade som är försatta i artificiellt koma som finns just på militärsjukhuset. Vi vet inte. Vi vet ingenting just nu, säger Katarina.

– Vi kommer inte att få reda på någonting förrän antagligen i morgon bitti.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.