Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gravida Kat: Därför åker jag till skogsbränderna

Foto: SKÄRMDUMP/INSTAGRAM / SKÄRMDUMP/INSTAGRAM
Foto: SKÄRMDUMP/INSTAGRAM / SKÄRMDUMP/INSTAGRAM

Australien har drabbats av kraftiga skogsbränder.

23-åriga Kat Robinson Williams är med och bekämpar skogsbränderna – trots att hon är gravid.

”Ja, jag är gravid. Ja, jag ska åka till bränderna”, skriver hon på Instagram.

Delstaten New South Wales i Australien har drabbats hårt av skogsbränder.

Kat Robinson Williams, 23, bor i New South Wales och till vardags arbetar hon som brandman. Hon är nu gravid i vecka 13 men låter inte det stoppa henne från att hjälpa till att släcka de massiva lågorna, skriver news.com.au.

”Ja, jag är en brandman. Nej, jag är ingen man. Ja, jag är en kvinna”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Bryr sig inte vad andra tycker

I inlägget på Instagram skriver Kat Robinson Williams även att hon tänker fortsätta att kämpa för att släcka bränderna och bryr sig inte om folk har åsikter om det.

”Så länge som jag fysiskt kan vara med och hjälpa. Då kommer jag alltid att göra mitt bästa. Eftersom jag är en brandman, precis som alla andra”, skriver Kat Robinson Williams.

https://www.instagram.com/p/B4q70DzhzE2/

Förutom en bild på sig själv i sin uniform delade Kat även med sig av en bild på ett ultraljud.

”En liten brandman i på väg”, skriver hon till bilden.

Nödläge utlyst

Tidigare i veckan rapporterades det om 71 aktiva skogsbränder varav elva av dessa uppgraderades till den högsta varningsnivån, nödläge. 

Samtliga bränder där nödläge gäller rasar i delstaten New South Wales, där Kat Robinson Williams bor och arbetar. Även delstaten Queensland är hårt drabbat.

De senaste dagarna har lägre temperaturer hjälpt räddningstjänsten i New South Wales. Men nu väntas väderförhållandena förvärras då temperaturen åter väntas stiga och vindarna bli kraftigare.

Räddningstjänsten varnar även för att bränderna kan hålla på i veckor – till och med månader. Enligt meteorologerna är en av anledningarna till detta att det väntas komma mycket lite nederbörd de kommande månaderna.

Väderförhållandena får bränderna att sprida sig snabbt