I två timmar befann sig Caroline och hennes poliskolleger i Örebro under ett konstant regn av stenar.
Själv träffades hon av ett tiotal och den sista spräckte hennes hjälm.
Karl-Erik Ludvigsson var också på plats, han fick en sten som träffade utanför skyddet, vid knät. För Expressen har han även berättat hur han såg en kollega få en sten i huvudet och svimma av.
– Då applåderar de och forstätter att kasta på henne. Vi lyckas få upp henne, sa Karl-Erik Ludvigsson som kallade det hela ett krigsscenario där poliserna tvingades försvara sina liv.
Det var under påskhelgen som tumult bröt ut i flera svenska städer till följd av den danska högerextrema politikern Rasmus Paludans koranbränningar.
Det blev snabbt oroligt på platserna och tumultet eskalerade till våldsamma upplopp med skadegörelse, grovt våld och stenkastning – främst riktat mot polisen.
Caroline och Karl-Erik som båda befann sig i Sveaparken är långt ifrån de enda poliserna som drabbades i de våldsamma upploppen där över 100 poliser och även flera polishundar skadades.
Men via videofilmer har man lyckats identifiera flera av gärningsmännen – och på måndagen kom domen mot fyra av dem.
Samtliga döms till fängelse
De fyra männen häktades i början av maj och samtliga förnekade brott.
Men nu döms de alla för grovt sabotage mot blåljusverksamhet och två av dem, Abdullahi Abdiwali Ibrahim, 22, och Hussein Al-Maliki, 20, döms även för våld mot tjänsteman.
Abdullahi Abdiwali Ibrahim döms till fängelse i fyra år och sex månader och Hussein Al-Maliki till fängelse i fem år och sex månader.
Utvisas till Syrien
De andra två, Hussain Kafarnawi, 22, och Ali Kafarnawi, 29, som även är bröder döms – förutom till fängelse i fyra år och sex månader respektive fyra år – till utvisning.
Det innebär att bröderna efter avtjänade fängelsestraff kommer att utvisas till Syrien.
Alla fyra döms även till att betala skadestånd till enskilda poliser som skadats genom stenkastningen och kravallerna.
Åklagaren yrkade även på utvisning för Hussein Al-Maliki. Tingsrätten bedömer att han inte kan utvisas då det finns oklarheter kring hans vistelsetid i Sverige. Domstolen skriver vidare: ”Däremot är han redan genom ett laga kraftvunnet administrativt beslut utvisad ur landet något som uppenbarligen har varit möjligt.”
Totalt 15 personer har frihetsberövats efter kravallerna
Måndagens domar är dock inte de första med anknytning till påskens händelser:
Drygt en månad efter kravallerna föll den första domen i Solna tingsrätt. Då var det en man i 30-årsåldern som dömdes till sex månaders fängelse för våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman, detta under kravallerna i Rinkeby.
Enligt Jonas Hysing, nationell kommenderingschef vid polisen, är utredningsarbetet av påskupploppen på god väg.
”Vi har för närvarande 100 personer identifierade som är misstänkta för brott och ytterligare upp till 200 kommer att kunna identifieras och utredas för brott”, sa han i ett pressmeddelande i slutet av maj.
Den 14 juni meddelade polisen att man anhållit ytterligare fyra personer i Örebro.
Totalt har 15 personer frihetsberövats misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i staden under påskhelgen.