Kastade sten på funktionshindrad

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
En äldre funktionshindrad man i Kalix har blivit utsatt för stenkastning och glåpord av ungdomar. På Facebook uppmanar polisen ungdomarna att sluta trakassera den funktionshindrade mannen.
Foto: Skärmdump från Facebook

En äldre funktionshindrad man i Kalix har blivit utsatt för stenkastning och glåpord av ungdomar, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten. I ett Facebook-inlägg uppmanar polisen ungdomarna att sluta med trakasserierna.

Den funktionshindrade mannen har blivit utsatt för stenkastning och fått glåpord ropade efter sig. De misstänkta ungdomarna ska ha rört sig både med bil och till fots i centrala Kalix.

Polisen i östra Norrbotten skrev ett inlägg på Facebook, riktat till ungdomarna. I inlägget förklarar polisen att mannen kan uppleva trakasserierna som mycket förvirrande och skrämmande:

"Detta är en person som kanske inte kan reda sig själv fullt ut och som kan uppleva stenkastning, lögner och glåpord som någonting mycket förvirrande och skrämmande."

Uppmanar ungdomarna att sluta

I Facebook-inlägget uppmanar polisen ungdomarna att sluta trakassera den funktionshindrade mannen.

"När man är ung så kan man lätt dras med i andras påhitt och göra ogenomtänkta saker, men snälla, slå inte mot de svagaste i samhället", skriver polisen i östra Norrbotten och fortsätter:

"Ni kommer med åren få bättre kunskaper om släktingar och vänner som blir äldre och därigenom kanske upplever världen utifrån en mer utsatt ställning - försämringar av synen och hörseln samt sjukdomar och annat kan göra så att man inte känner sig lika stark längre och därigenom blir mer sårbar."

Polisen efterlyser vittnen

Det är Mikael Engren, områdespolis i Kalix, som skrivit inlägget på polisens Facebook-sida. Han säger till SVT Nyheter Norrbotten att han tror sig ha en aning om vilka ungdomar det rör sig om, men att det ännu inte finns några bevis.

– Det skulle vara bra om vittnen hörde av sig för vi behöver hjälp med registreringsnummer och annat, säger Mikael Engren till SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.