Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kastade hundvalpar i soporna – döms till fängelse

Kvinnan kastade hundar i soporna. Foto: Riverside County Animal Services / Riverside County Animal Services
Polisen kunde identifiera kvinnan som den 54-åriga Deborah Sue Culwell. Foto: Polisen / Polisen
Hundarna klarade sig. Foto: Riverside County Animal Services / Riverside County Animal Services

Bilderna från övervakningskameran spreds snabbt i sociala medier i våras. Många upprördes över kvinnan som syntes dumpa sju levande valpar i soporna.

Nu har 54-åringen erkänt handlingen – och dömts till fängelse, skriver Buzzfeed

Händelsen inträffade under våren 2019 i Coachella i Kalifornien. På en övervakningsfilm, publicerad av Riverside County Animal Services, ses kvinnan parkera en vit jeep på en parkeringsplats i anslutning till ett antal butiker. 

Hon kliver ur bilen, lyfter på ett lock och slänger sedan den vita påsen. Kvinnan, klädd i svart linne och svarta shorts, hoppar sedan in i bilen och lämnar platsen.

Påsen visade sig innehålla sju levande hundvalpar. Ilskan i sociala medier där filmen publicerades lät inte vänta på sig. 

Döms till fängelse

Polisen kunde identifiera kvinnan som den 54-åriga Deborah Sue Culwell. Hon kunde gripas och sedermera åtalas för flera fall av djurplågeri. Under onsdagen erkände hon sig skyldig, skriver Buzzfeed. 

Domen blev ett års fängelse samt sju års efterföljande vilkorig dom. Under de sju åren kommer hon inte att få äga eller ha hand om några djur.

Kvinnans advokat, Joseph Cavanaugh, vill inte kommentera domen, skriver Buzzfeed. 

Hundarna överlevde

Påsen som dumpades i soporna i den 32-gradiga värmen var knuten. Lyckligt nog så klarade sig de små liven efter att ha hittats av en förbipasserande – omkring en timme efter kvinnan kastat påsen. 

Chris Mayer från Riverside County Animal Service, hyllade under våren mannen som hittade hundarna. 

– Han spelade en stor roll i att rädda de här hundarnas liv. Hans insats var human! Det finns ingen anledning att dumpa hundar på det här viset. Särskilt inte i dag då vi och andra kan hjälpa till med att ge dessa valpar nya familjer, sa han. 

När Deborah Sue Culwell greps i sitt hem hittades ytterligare hundar. Totalt rörde det sig om 38 stycken, alla har överlevt och tagits om hand.