Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kasselstrand: De är SD:s huvudfiender

Sverigedemokraternas huvudfiender är "sjuklövern" och medierna, säger SDU-ledare Gustav Kasselstrand.Foto: Sven Lindwall

Sverigedemokraternas huvudfiender är "sjuklövern" och medierna.

Det säger SDU-ledaren Gustav Kasselstrand i sitt tal på SD:s valkonferens.

– Bry er inte om media, bry er inte om gammelpolitikerna. Vi klarar oss utan dem. Det är vi mot rubbet, säger Kasselstrand.

Under söndagseftermiddagen på SD:s valkonferens på Stockholmsmässan i Älvsjö var det dags för SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand att hålla tal.

Han började med att prata om sunt förnuft som partiets främsta vapen i valrörelsen.

– Vi har en fördel mot de andra partierna. Det är att vi går till val på sunt förnuft. Först tittar vi på hur verkligheten ser ut, sedan formar vi vår politik därefter. De andra partierna gör tvärtom. Först tittar de på sin politik, sedan formar de verkligheten därefter, sade Kasselstrand.

Han pekade också ut två huvudfiender för SD i valet: de andra sju riksdagspartierna, i SD kallad "sjuklövern", och medierna.

– Media predikar ett öppet och tolerant samhälle, men vägrar acceptera åsikter som avviker från deras egna. De lovordar demokrati, samtidigt som de hetsar Schweiz när de använder sig av den. De prisar mångkultur, men väljer själva att bosätta sig så långt borta från den som möjligt. Är det konstigt att deras förtroende är kört i botten?, sade SDU-ledaren på SD:s valkonferens.

– Bry er inte om media, bry er inte om gammelpolitikerna. Vi klarar oss utan dem. Det är vi mot rubbet, sade han också.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.