Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karolinska måste spara en halv miljard – inför anställningsstopp

Tidigare avslöjande: Gästarbetare jobbade gratis på Nya Karolinska
Karolinska universitetssjukhuset måste spara 600 miljoner kronor.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Karolinska universitetssjukhuset inför anställningsstopp, skriver sjukhuset i ett pressmeddelande.

Anledningen är att sjukhuset behöver spara 500-600 miljoner kronor till – utöver de redan planerade besparingarna sedan tidigare.

Karolinska universitetssjukhuset står inför nya tuffa sparkrav. Sjukhuset måste nu – utöver de redan planerade besparingarna – spara ytterligare 500-600 miljoner kronor. 

På måndagen beslutade sjukhusdirektören Björn Zoëga att införa ett anställningsstopp. Detta gäller från och med 1 maj. 

”Stor påverkan på vår ekonomi”

– Anställningsstopp är en sjukhusgemensam åtgärd som tillsammans med ett centralt dispensförfarande vidtas för att få full kontroll över personalkostnaderna. Personalkostnaderna är av naturliga skäl vår största kostnadspost och har därför stor påverkan på vår ekonomi, säger HR-direktör Patricia Enocsson i en kommentar i pressmeddelandet.

Eventuella dispenser från anställningsstoppet kommer att beslutas centralt och godkännas av sjukhusdirektören.

– Vi kommer att göra noggranna bedömningar bland annat kring patientsäkerhet av om och var det behövs anställas personal, och vi kommer att prioritera vårdnära personal, säger Enocsson. 

Gick 800 miljoner back förra året

I februari stod det klart att sjukhusets årsrapport för 2018 gav ett mörkt besked: ett minusresultat på 822 miljoner kronor. Det gjorde att man införde ett hårt sparprogram på 420 miljoner kronor, vilket innebär att 400 tjänster ska bort. Karolinska har i dag ungefär 16 000 anställda. 

Samtidigt har läkare och sjuksköterskor som arbetar på Nya Karolinska länge fört högljudda protester om vårdkvalitén och arbetsmiljön på sjukhuset. I mars valde 24 av de 40 fast anställda sjuksköterskorna på Nya Karolinskas intensivakut att säga upp sig i protest mot ett nytt arbetstidsavtal. Avtalet innebar sänkt lön med flera tusen kronor i månaden – samtidigt som arbetstiden förlängdes.