Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karolinska gör sig redo för Victoria

Foto: Patrik Österberg

Karolinska gör sig redo för kunglig nedkomst.

En stor del av parkeringsplatserna har stängts av i väntan på kronprinsessparets bebis.

– Vi kan anta att födseln väcker stort intresse, säger sjukhusets presschef Klas Östman till Svenska Dagbladet.

I dagens Expressen berättar musikern Robert Wells om sitt möte med drottning Silvia på Stockholms slott i samband med en medaljutdelning.

Drottningen berättade för honom att det nu bara är dagar kvar till kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska bli föräldrar.

– Det är väldigt nära. Det handlar bara om dagar, sa drottning Silvia.

Då är Karolinska universitetssjukhuset i Solna – som utgår från att födseln äger rum där – mer redo än någonsin.

Svenska Dagbladet skriver i dag att sjukhuset har stängt av parkeringsplatser nära förlossningen så att sändningsbussarna från tv ska ha någonstans att stå när den kungliga bebisen kommer att födas på sjukhuset.

I kontakt med hovet

Men sjukhuset vill inte bekräfta att det är klart än var bebisen ska födas.

– Vi har inte fått besked av hovet om födseln kommer att ske här, men vi förbereder oss för om det kommer att bli så, säger Klas Östman, presschef på Karolinska, till tidningen.

Han fortsätter:

– Om vi får ett stort massmedieuppbåd kan de behöva parkera en eller två sändningsbussar för att sända direkt från sjukhuset. Vi kan anta att födelsen väcker stort intresse.

Klas Östman säger också att sjukhuset har varit i kontakt med hovet.

– Vi vidtar de åtgärder vi kan för om, jag upprepar om, det blir så. I den mån någon avdelning ska stängas av är det läkarnas beslut och eventuella sådana förberedelser kommenterar vi inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.