Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karolines dotter ströps – fastnade i persiennsnöret

Det är inte bara 112 som kan vara bra att känna till.
Macy Fletcher ströps av snöret till en persienn.Foto: Shutterstock / Shutterstock
Macy Fletcher blev två år.Foto: Privat / Privat

Tvååriga Macy Fletcher hade bäddats ner för att sova middag som vilken annan dag som helst. 

Men när hennes mamma gick för att kolla till henne var tvååringen död efter att ha strypts av snöret från en persienn.

Nu vill familjen förbjuda persiennsnören med öglor, skriver Manchester Evening News.

Brittiska Karoline Craig städade nedervåningen samtidigt som hennes dotter Macy Fletcher befann sig i sitt rum på övervåningen för att ta sin dagliga tupplur.

Men när Karoline just den dagen, tidigt i januari i år, skulle gå upp för att se till sin dotter möttes hon av en fruktansvärd syn. Den lilla flickan var livlös och runt hennes hals var snöret från persiennen.

Ambulans kallades till platsen men Macys liv gick inte att rädda och hon förklarades död på sjukhuset.

Gillade att titta ut genom fönstret

Enligt en undersökning från Royal Society for the Prevention of Accidents, ROSPA, har över 30 personer dött genom att ha strypts av persiennsnören i Storbritannien sedan 1999. Många av incidenterna har då handlat om barn som har fastnat i en ögla likt Macy.

Nu har en utredning om Macys död har inletts och enligt utredare Lindsay Booth var huset familjen bodde i gammalt och fönsterkarmarna var lägre än i mer moderna hus.

Enligt den assisterande rättsläkaren var Macys dödsfall en olycka.Foto: Privat / Privat

Familjen hyrde huset och enligt hyresvärden ska det ha genomgått en fullständig kontroll innan familjen flyttade in. Enligt hyresvärden ska persiennerna då ha varit ”fullt fungerade och i bra skick”, skriver Manchester Evening News.

Macy ska även ha varit lång för sin ålder vilket gjorde att när hon stod upp på madrassen, som låg på golvet, nådde hon upp till persiennens snöre. Enligt Karoline gillade Macy att titta ut genom fönstret och lekte ofta med persiennen.

Men enligt den assisterande rättsläkaren Julie Robertson tyder allt på att Macys dödsfall var en olycka.

– Det finns inget bevis på några suspekta omständigheter eller att en tredje part skulle ha varit involverad, sa Robertson under ett förhör skriver Manchester Evening Times.

Startade namninsamling

Macys familj har nu startat en namninsamling för att helt förbjuda persiennsnören som har öglor för att förhindra att fler barn råkar ut för samma sak som Macy.

Namninsamlingen har samlat in närmare 700 underskrifter sedan den startade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.