Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Karolina Lassbo lever på sitt bloggande

Uppsala-studenten Karolina Lassbo har rekordsnabbt blivit ett av Sveriges hetaste namn. Men framgången har sitt pris.
- Jag är gift med bloggen, säger hon.
Allt började en blöt natt på krogen i augusti förra året. Innan den kvällen hade juridikstudenten Karolina Lassbo, 26, ingen som helst tanke på att starta en blogg. - Flera av mina studiekamrater skulle iväg och plugga en termin utomlands. Då ville de att jag skulle starta en blogg och berätta om vad som hände i Uppsala och mitt liv under tiden de var borta. Och en dag efter festen hade de startat en blogg åt mig, säger hon.

Glamourprinsessan

Bloggen går under namnet "Glamourprinsessan" och är en salig blandning av allt möjligt. - Det är väldigt tvära kast, närmast en chockupplevelse för läsarna, de vet aldrig vad nästa inlägg ska handla om. Jag skriver om politik, näringslivet, kläder och mitt privatliv. Jag tror att det är därför så många hänger kvar, de förfasas och förtjusas, säger hon. Bloggen har blivit så framgångsrik att Karolina kan försörja sig på den. I höstas hamnade hon på sjunde plats när Expressens listade Sveriges 15 hetaste namn i Media-Sverige. Karolina Lassbos sociala liv är som bortblåst.

Heltidsblogg

- Jag tar studielån för säkerhets skull eftersom jag bara skriver kontrakt med annonsörerna två-tre månader i taget. Men jag rör inte lånet, det är bara en säkerhetsåtgärd. Men det tar på krafterna att hålla igång bloggen. För tillfället gör Karolina sin praktik i Stockholm och när hon kommer hem på kvällen sitter hon med bloggen från halv sju till ett på natten. - Det tar tid är att läsa igenom kommentarerna, svara på alla mejl, förhandla med annonsörer och skicka ut fakturor, säger hon.

Fantastisk tillvaro

Karolina, som urspungligen är från Falun, läser nionde terminen på juristlinjen i Uppsala. När hon inte praktiserar i Stockholm bor hon i en studenkorridor och beskriver tillvaron som student som "helt fantastisk". Enligt henne är Uppsala den ultimata studenstaden. På gott och ont. - Jag är bara 26 år men känner mig redan gammal i stan, säger hon. I vår ska Karolina skriva en c-uppsats i psykologi och efter sommaren ska hon sitta som tingsnotarie. Hon vet att hon inte kommer att kunna hålla på med bloggen för all framtid. Hon sover redan nu alldeles för lite och det sociala livet är som bortblåst. Varken vänner eller kärleksrelationer hinns med. - Jag är så singel man kan bli. Jag är gift med bloggen och med lagboken. Jag hinner inte ens träffa mina vänner. Jag är medveten om att jag inte kan hålla på så här för alltid.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!