Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kärlekspiken från förre presidentens exfru

Emmanuel och Brigitte Macron.Foto: Philippe Wojazer / AP TT NYHETSBYRÅN
Hollandes ex Valérie Trierweiler passar på att skicka något av en kärleksvarning till Brigitte Macron.Foto: Julien De Rosa / Starface / ©BULLS 000D74SE

På söndag flyttar Emmanuel, 39, och Brigitte Macron, 64, in i Élyséepalatset.

De två senaste franska presidenternas förhållanden har kraschat i palatsen – här är Hollandes expartners råd till Brigitte:

– Jag har bara en sak att säga: Lycka till.

I söndags stod det klart att Emmanuel Macron blir Frankrikes näste president, efter att han krossat Marine Le Pen i valet. Nu ska han ta över efter sittande presidenten François Hollande. På söndag flyttar han och hustrun sen tio år, Brigitte Macron, in i Élyséepalatset i centrala Paris.

Den kombinerade bostaden och arbetsplatsen har blivit något av ett skilsmässopalats: De två senaste presidenterna har båda fått sina förhållanden havererade sen de flyttade in.

√ François Hollande och hans sambo Valérie Trierweiler bröt upp 2014, två år efter flytten, när det visade sig att Hollande hade en affär med skådespelerskan Julie Gaget.

√ Nicolas Sarkozy skilde sig från hustrun Cécilia Attias bara fem månader efter valvinsten – efter elva års äktenskap. En månad senare träffade han sin nya hustru, italienskan Carla Bruni.

 

LÄS MER: Makarna Macron flyttar in i skilsmässopalatset

 

"Lycka till"

Och på söndag flyttar Emmanuel och Brigitte Macron in i palatset. Inför det passar Hollandes ex Valérie Trierweiler på att skicka något av en kärleksvarning till Brigitte.

I en intervju med franska Elle får presidentexet frågan om hon vill ge Brigitte något råd, och hon svarar:

– Jag har egentligen bara en sak att säga till henne: Lycka till.

På Elles fråga vad hon tar med sig från åren i palatset med Hollande säger hon:

– Livet är inte utan buskiga stigar med törnen, men man tar alltid något med sig. Jag utsattes för en prövning, men det stärker en även om det är svårt att ta sig förbi ett drama.

 

LÄS MER: Brigitte Macrons okända karriärssväng