Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Karina slår tillbaka – efter kritiken mot redigeringen

Karina Irby fick mycket kritik efter den photoshoppade bilden. Foto: Instagram/@karinairby
Nu svarar hon på kritiken. Foto: Instagram/@karinairby

Hon hyllas och hatas.

Karina Irby la ut en retuscherad bild – och berättar att hon avsiktligt ville att hennes kropp skulle ”se kurvigare ut”, skriver Daily Mail.

Nu svarar hon på kritiken mot inlägget.

Bikinidesignern och influencern Karina Irby, från Australien, har gett svar på tal till de kritiska rösterna efter en av hennes bilder inför sin följarskara på en miljon.

Hon har mottagit många kommentarer efter att ha redigerat bilden för att få sin kropp att se ”kurvigare” ut. Nu berättar Karina att hon förändrade bilden avsiktligt som en pik till människor som ”gör motsatsen och får sig själva att se mindre ut”.

Nu svarar Karina på kritiken mot den retuscherade bilden. Foto: Instagram/@karinairby

Hon raderade sitt inlägg till följd av de hårda kommentarerna.

– Jag kommunicerar att det är larvigt hur tjejer som anses vara kurviga eller större tvingas stå ut med att bli dömda dagligen, både på och utanför nätet, säger Karina till Daily Mail.

– Men det är tydligen helt okej för individer eller företag att överredigera till extrema längder för att se smala ut. Jag är verkligen ledsen om jag har kränkt någon.

”Alla kroppar är vackra”

Karina Irby, som beskriver sig som kroppspositivist, berättar varför hon tog bort inlägget.

– Jag märkte att det kom in både mycket kärlek och mycket hat. Jag förväntade mig lite hat, men jag tänker inte ägna mig åt att kränka människor så jag tog bort inlägget för att inte riskera det ytterligare.

Nu har hon tagit bort inlägget. Foto: Instagram/@karinairby

Hon beskriver inlägget som ett test för att se hur folk skulle reagera på en annan typ av retuschering.

– Alla kroppar är vackra, så enkelt är det. Jag tänkte att det skulle vara intressant att testa gränserna och se hur många människor som skulle engagera sig med en bild som skiljer sig från deras vardagliga feed med falska, överredigerade bilder som de accepterar med glädje, säger Karina.

– Som det visar sig är alla okej med att andra redigerar sig smalare, men de är inte redo för någon som ser ”verklig” ut.

Några av kritikerna menar att Karina Irby förminskar upplevelserna hos personer med stora kroppar.

”Det är inte okej att hon tror att hon bara kan låna en större kropp när hon känner för det utan att drabbas av det fetthat som medföljer”, skriver en person.