Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karin Pilsäter: "Jag ångrar mig djupt"

Nu återupptar Karin Pilsäter sitt arbete som folkpartiets ekonomiska talesperson och riksdagsman.
För två veckor sedan åkte folkpartiets Karin Pilsäter fast för rattfylla.
I dag är hon tillbaka på jobbet igen.
- Jag är den första att säga att jag ångrar mig djupt, säger hon till Dagens Nyheter.
Karin Pilsäter tog time-out efter rattfyllan. Hon togs med 0,3 promille i blodet en lördagsmorgon. Men i dag är hon tillbaka på jobbet som folkpartiets ekonomiska talesman och riksdagsledamot. I Dagens Nyheter talar hon ut om de senaste veckorna, och om framtiden. - Jag gjorde en fruktansvärd felbedömning och ser oerhört allvarligt på det som hänt, säger hon.

"Har inte alkoholproblem"

- Men jag har inte alkoholproblem och jag känner mig säker på att detta inte sker igen. Hon beskriver dagarna efter rattfyllan som ett "chocktillstånd", och att hon funderat på att dra sig tillbaka från politiken.

Övervägde att sluta

- Givetvis har jag funderat på att sluta. Men Lars Leijonborg gick ju snabbt ut och sa att han tyckte att jag skulle komma tillbaka, säger hon. Däremot har hon hoppat av sitt uppdrag i Systembolagets styrelse. - Det kan bli tal om att sluta med något annat handfast uppdrag också, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.