Karin + Magnus = Alison. Karin Bohlin fixade en spelning i Göteborg, men hade inget band: "Kom att tänka på Magnus Johansson som är bra på att spela synth".
Karin + Magnus = Alison. Karin Bohlin fixade en spelning i Göteborg, men hade inget band: "Kom att tänka på Magnus Johansson som är bra på att spela synth".

Karin i Alison fixade en spelning utan att ha ett band

Publicerad
Uppdaterad
BORÅS. Karin Bohlin har varit på massvis av konserter på Trädgårn i Borås.
Nu ska hon för första gången själv äntra scenen.
- Det ska bli grymt kul att spela för boråsarna, säger hon.
Bandet Alison bildades lite av en slump. Karin Bohlin sörjde bandet Yazoo som las ner i början av 1980-talet.
- Jag hann aldrig få höra Yazoo själv. Så då ville jag bilda ett band som körde deras låtar, säger Bohlin.
Hon fixade en spelning i Göteborg, men hade inget band.
- Kom att tänka på Magnus Johansson som är bra på att spela synth.
Magnus nappade och publiken älskade duon, som tog namnet Alison (från Alison Moyet i Yazoo).
- Kanske lite annorlunda att fixa en spelning innan man hade ett band, men det funkade ju bra.

Hemstaden


Karin Bohlin har bott i Borås i sju år. Numer är hon göteborgare, men hon längtar efter att få komma tillbaka till hemstaden för att spela musik.
- Jag har lyssnat på ett antal konserter på Trädgårn i Borås och har alltid drömt om att få komma dit och spela själv. Det ska bli speciellt kul att få spela i Borås eftersom det är så goa människor i stan och jag har många kompisar där, säger Karin Bohlin.
Alison spelar synthpop med inslag av soul. Det blir inte bara covers utan även en del egna låtar.
- Målet är att skriva fantastiska låtar själva och att det kanske står någon i publiken som upptäcker oss, säger Bohlin inför fredagens spelning.
Tobias Sandblom
Tobias Sandblom

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag