Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Karatetränaren brutalt avrättad inför sin son

Mördad utanför hotellet. Den 50-årige karatetränaren överraskades och sköts ihjäl med två skott i bröstet. Ännu sent i natt jagade polisen med hundar den kallblodiga mördaren.
Den 50-årige karatetränaren var på permission från fängelset. Då passade mördaren på - i går kväll avrättades 50-åringen utanför ett hotell i centrala Stockholm.
Han sköts ihjäl med två skott i bröstet inför ögonen på sin elvaårige son.
För fyra år sedan mördade den 50-årige karatetränaren 18-åriga Jennifer Andersson, en av landets mest lovande unga karatetjejer. Han avtjänade ett tioårigt fängelsestraff för mord. I går hade han fått permission för att fira sin stundande 51-årsdag tillsammans med sin elvaårige son på Hotell Haga Kristineberg på Kungsholmen i centrala Stockholm. Men högtiden förvandlades till tragedi.

Flera skott i bröstet

Strax efter att mannens ex-fru, som arbetar som polis, släppt av honom och sonen utanför hotellet vid halv nio i går kväll slog mördaren till. Med kallblodig precision avrättades karatetränaren utanför entrén till hotellet. - Mördaren var ungefär en meter bort och sköt honom med två eller tre skott i bröstet, säger polisens insatschef Mattias Eklöf. De enda vittnena till skottlossningen är mannens son och ex-fru. Flera uppgifter gör gällande att mannen sköts med någon typ av automatvapen.

Jagade mördaren

Trots att en ambulans som befann sig i närheten kom snabbt till hotellet lyckades man inte rädda 50-åringens liv. Han avled på väg till Karolinska sjukhuset. Ett stort område kring hotellet spärrades av och nio polispatruller jagade i natt mördaren med spårhundar kring brottsplatsen. Sent i natt pågick fortfarande en intensiv jakt på gärningsmannen. Polisens tekniker letade bland annat efter kulor från vapnet utanför hotellet.

Två män greps

Två män greps före midnatt i anslutning till mordplatsen, men släpptes senare på förmiddagen. Ännu på lördagkvällen hade polisen inte någon misstänkt förövere gripen. Mördaren var maskerad med rånarluva och skidglasögon och bar en grå munkjacka under en kamouflagemönstrad jacka. Han försvann springande från platsen i riktning mot Fridhemsplan uppger polisen. Karatetränarens son och ex-fru hördes i går natt av polisen. De fick även hjälp av professionella krishanterare för att hantera det som hänt.