Foto: Mikael Werneholm
 Foto: Mikael Werneholm

Kaotisk dag i trafiken - många olyckor

Publicerad
Uppdaterad
Snöovädret har ställt till det i trafiken på tisdagen. Många bilister har haft svårt att hålla sig på vägarna.
Vid lunchtid voltade en bil in i en trädgård i Dalsjöfors och strax innan välte en lastbil i Hedekas.
- Vädret är tufft, säger Ulf Edberg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Det har varit en smått kaotisk tisdag i trafiken. På flera håll i landet har det kommit en hel del snö och vägarna är hala. I Västra Götaland har snöröjningsarbetet pågått för fullt och polisen uppmanar alla som ska ge sig ut i trafiken att ta det lugnt. Ett flertal olyckor har inträffat under morgonen. En taxibil körde av vägen i Göteborg och ytterligare två bilar var inblandade i en krock i Kortedala. På E20 utanför Alingsås hamnade en lastbil på tvären och blockerade all trafik. Även på riksväg 40 och 42 har det inträffat trafikolyckor under tisdagen.
- Vädret är tufft, säger Ulf Edberg.
Han tycker dock inte att man kan skylla alla olyckor på snöovädret.
- Naturligtvis har vädret en del i det men är det halt får man se till att anpassa hastigheten, säger Ulf Edberg.

Timslånga  köer

Vid lunchtid voltade även en bil in i en trädgård i Dalsjöfors och föraren fick föras till sjukhus. Strax innan välte en lastbil i Hedekas i Munkedals kommun.
I Jönköping körde en lastbil av vägen på riksväg 26 vid Habo på tisdagsmorgonen. Under bärgningsarbetet rådde det totalstopp i båda riktningar på vägen.
En sopbil och personbil kolliderade även på morgonen vid Esplanaden i Huskvarna. Ingen person kom till skada, men krocken orsakade problem i trafiken.
- Olyckorna berodde på att det är väldigt halt och att det har kommit mycket snö, säger Christine Alm, informatör vid Jönköpingspolisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag