Kanslichefen tog med sig tre personer

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

LO-ledningens fruar och äkta makar är inte de enda som fått bo gratis på Riva del Sole i samband med bolagets  styrelsemöte. Expressen kan avslöja att LO:s kanslichef Kjell Ahlberg tog med tre personer på sin tjänsteresa till Italien när han i förra veckan valdes in i bolagets styrelse. 

Tillsammans med Wanja Lundby-Wedin finns han uppsatt på den vip-lista som togs fram inför deras besök.

Kjell Ahlberg kom hem från Riva del Sole igår. I dag fick han frågan från  Expressen om han betalat för de tre personer som bodde med  honom i det han kallar en lägenhet, Via Pisa nr 5.

 - Kjell säger att han ska ta upp den här förmånen till beskattning, säger Jonas Hall, pressekreterare på LO.

 Kanslichefen Ahlberg är tillsammans med bland annat Wanja Lundby-Wedin en av de VIP-gäster som Riva del Soles ledning tagit särskilt väl hand om. Inför styrelsens ankomst förvarnades alla anställda på Riva del Sole om vilka som skulle komma. På en särskild lista, undertecknad av bolagets direktör Felice Bassi, finns inte bara styrelsledamöterna utan också namnen på alla de anhöriga som också kommer samtidigt till semesteranläggningen.

"Det är beslutat i styrelsen"

 Listan visar tydligt vilka anhöriga som är släkt med varje enskild styrelseledamot och var de bor på området.

 - Det är information till mina anställda. Det finns så många familjer här, förklarar Foto: Luca Brunodirektören för Expressen.

 Listan innehåller också  instruktioner till servitörer och andra på anläggningen vad de ska göra när Wanja Lundby- Wedin, hennes make Lennart och de övriga i styrelsen besöker restaurangen och baren som ligger strax intill stranden.

 Direktör  Bassis budskap är tydligt -   deras kostnader ska inte sättas upp på rummen utan ska lämnas direkt till hans sekreterare Catarina.

 Ledamöternas anhöriga däremot ska antingen betala kontant eller sättas upp på räkningen.

 Lundby-Wedin blir överraskad när Expressen visade upp lappen för henne under en intervju i torsdags. Varken hon eller Erland Olauson har sett den tidigare.

 - Det är beslutat i styrelsen att vi ska ha gratis mat i tre  dagar och få bo fritt i sju dagar. Det har har även redovisats vid bolagsstämman och senast vid den som hölls den här veckan, säger Erland Olauson.

 Men den uppfattningen får man inte av den här listan?

 - Nej, det förstår jag, säger Erland Olauson.

 - Men det är klart av vi betalar för oss, säger Lundby-Wedin.

 Det är uppenbart att Wanja Lundby-Wedin inte sett direktörens lista förrän Expressen  visar upp den för henne. Men hon tar honom i försvar.

 - De är ju väldigt måna om att vår service ska vara perfekt. Vi ska till exempel inte behöva stå vid disken och vänta och betala våra våra räkningar. Då blir det till exempel lättare för oss när vi ska checka ut och det går snabbare, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.