Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kannibalen mördade sin mamma och åt upp henne

Senaste nyheterna med Expressen TV
Alberto Sánchez Gómez mördade och åt upp sin mamma – och matade hunden med delar av hennes kropp.
Foto: Facebook
Alberto Sánchez Gómez grips av polis.
Foto: Polisen i Madrid

En spansk man mördade sin mamma.

Sedan åt han upp henne – och matade sin hund med kroppsdelarna.

Nu har kannibalen dömts till 15 års fängelse, skriver BBC.

En vän till María Soledad Gómez, en kvinna i 60-årsåldern som bodde i Madrid i Spanien, blev för två år sedan orolig när han inte lyckades få kontakt med henne och larmade polisen. När polisen genomsökte hennes hem gjorde de en chockerande upptäckt. Det låg mänskliga kroppsdelar runtom i bostaden, en del av dem i plastbehållare.

– Ja, min mamma är här inne, död. Jag och hunden har ätit henne bit för bit, sade hennes son Alberto Sánchez Gómez till poliserna.

Alberto Sánchez Gómez var tidigare känd av polisen på grund av han hade varit våldsam mot sin mamma och brutit mot besöksförbud.

Åklagare: Han styckade kroppen i tusen delar

Utredningen visade att Alberto Sánchez Gómez ströp sin mamma under ett bråk. Därefter styckade han kroppen i närmare tusen delar med en såg och två knivar enligt åklagaren. Han åt sedan upp delar av kroppen under en tvåveckorsperiod, vissa råa, vissa tillagade. Kannibalen matade även hunden med delar av mammans kropp enligt New York Post

Alberto Sánchez Gómez sade under rättegången att han genomgick en psykotisk episod i samband med mordet och kannibalismen. Han hävdade att han hörde röster säga till honom att mörda sin mamma när de tittade på tv tillsammans i hennes hem.

Alberto Sánchez Gómez har nu dömts till 15 års fängelse. 28-åringen ska också betala 600 000 kronor i skadestånd till sin bror.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.