Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändistätt i Monaco på tvillingarnas dop

Nu är de kungliga tvillingarna i Monaco döpta.

Nu är de kungliga tvillingarna i Monaco döpta.

Prins Albert och furstinnan Charlènes barn Jacques och Gabriella döptes inför ett stort medieuppbåd i Monacos katedral.

Dopceremonin besöktes av en rad celebriteter.

Prins Albert och furstinnan Charlène fick i december i fjol tvillingarna Jacques och Gabriella. På söndagsförmiddagen döptes tvillingparet i katedralen i Monaco.

700 gäster, däribland en rad kungliga celebriteter, var inbjudna till dopceremonin, rapporterar France 3. 150 journalister var ackrediterade till ceremonin, enligt furstendömets officiella Facebook-sida.

Jacques är kronprins i furstendömet och hans gudfar är Alberts kusin tillika best man under Alberts bröllop Christopher Le Vine Junior. Gudmor är Diane de Polignac Nigra.

Gudfar och gudmor

Prinsessan Gabriellas gudfar är Gareth Wittstock, bror till furstinnan Charlène. Gudmor blir Nerine Pienaar en nära vän till Charlène, enligt Svensk Dam.

Andrea Casiraghi, son till prinsessan Caroline och systerson till Albert, talade under dopet.

Ceremonin inleddes vid 10.30-tiden och genomfördes av ärkesbiskopen Bernard Barsi, som döpte småttingarna. Den avslutades med att man traditionsenligt sköt salut för de nydöpta, rapporterar France 3.

Storbildsskärm på torg

Vid sidan av de inbjudna gästerna hade Monacos invånare bjudits in att fira dopet på ett torg, där man satt upp en storbildsskärm med direktsändning av dopet.

Prins Albert och Charlène gifte sig i juli 2011. Charlène fick då titeln furstinna - en titel som tidigare innehades av Alberts mor: den kända skådespelaren Grace Kelly. Deras tvillingar säkrar tronföljden i Monaco.

Det har tidigare funnits ett tryck på kronprinsen om att avla fram en tronarvinge, eftersom furstendömet skulle uppgå i Frankrike om det saknades en rättmätig arvinge. Efter en lagändring 2002 blev det möjligt för prinsessan Carolines barn att bli tronarvingar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.