Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kända männen som pekas ut i miljardärens sexring

Prins ”Randy Andy” bland de utpekade.
Jeffrey Epstein anklagas för att ha sålt minderåriga flickor till andra mäktiga män.
Foto: NEW YORK STATE DIVISION / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prins Andrew av Storbritannien pekas ut av en kvinna som påstår sig ha hållits som sexslav av Jeffrey Epstein
Foto: DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK / DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Dåvarande guvernören för New Mexico, Bill Richardson.
Foto: CHRIS CARLSON / AP

Ett flertal mäktiga och kända män kopplas samman med sexbrotts-misstänkte miljardären Jeffrey Epstein.

Epstein, som stod åtalad för pedofilbrott och trafficking, tog sitt liv under lördagen.

Enligt ett av hans misstänkta offer ska Epstein ha tvingat henne att ha sex med bland andra Prins Andrew av Storbritannien, supermodellen Naomi Campbells agent och en före detta delstatsguvernör.

En kvinna som påstår att hon hållits som minderårig sexslav av Jeffrey Epstein säger sig ha haft sexuella relationer med en rad vänner till den amerikanska miljardären.

Virginia Giuffre har namngett ett flertal män som hon påstår att 66-årige Epstein, via en väninna som ska ha agerat bordellmadam, beordrat henne att ha sex med.

Männen pekades ut i en deposition år 2016, men dokumenten har varit hemligstämplade tills nu, skriver The Daily Beast.

Jeffrey Epstein tog sitt liv i sin cell på ett fängelse i New York, och hittades död klockan 7:30 lokal tid, enligt representanter för fängelsemyndigheten.

Prins ”Randy Andy” utpekad

En av de som nämns av Giuffre är Prins Andrew av Storbritannien, drottning Elizabeths näst yngste son, känd som ”Randy Andy” och ”Airmiles Andy” i brittisk press på grund av sin förkärlek för festande och flygresor.

Virginia Giuffre visar upp en bild på sig själv som 16-åring, då hon säger att Jeffrey Epstein började utnyttja henne.
Foto: TNS / SIPAUSA TT NYHETSBYRÅN

Giuffre har även tidigare påstått att Epstein tvingat henne att ha sex med prins Andrew, hertigen av York, 59.

Anklagelserna har dementerats av både prins Andrew själv och det brittiska kungahuset, både då och nu, skriver The Guardian. 

En guvernör, en senator och Naomis agent

Giuffre påstår också att hon blivit ”instruerad” att ha sex med två högt uppsatta demokratiska politiker – före detta guvernören för delstaten New Mexico: Bill Richardson, 71, och före detta senatorn George Mitchell, 85 – när hon var under 18, enligt Dailymail.com.

Bill Richardson är även en tidigare FN-ambassadör, presidentkandidat och energiminister och har jobbat med både Bill Clinton och Barack Obama.

Richardson och Mitchell har tillbakavisat Giuffres anklagelser, rapporterar CNN.

Giuffre namnger också Jean-Luc Brunel, grundaren av modellagenturen MC2, som representerar bland andra supermodellen Naomi Campbell.

Han har tidigare anklagats för att ha ”levererat” minderåriga flickor till Epstein, vilket han förnekar, skriver The Daily Beast.

I sin edsvurna deposition säger Giuffre att hon också sålts till ”en till prins”, ”en utländsk president” och en ”välkänd premiärminister”, men inte deras namn.

Epstein häktad för människohandel

Ingen av de män som pekas ut av Giuffre är åtalade för brott.

Jeffrey Epstein häktades i juli, åtalad för pedofilbrott och människohandel.

Detta efter att ha anklagats för att ha våldtagit och sålt minderåriga flickor i sitt hem i Florida och på flera andra platser världen.

Redan 2008 dömdes han för att ha köpt sexuella tjänster av en 14-årig flicka, men efter en överenskommelse med åklagare släpptes han fri efter 18 månader i fängelse.

Han hittades död i sin cell lördag morgon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.