Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Advokaten Henrik Olsson Lilja på väg tillbaka till jobbet

Mannen träffades av flera skott på Kungsholmen i Stockholm.
Advokaten sköts bland annat i huvudet i ett trapphus på Kungsholmen – men han kommer ändå snart kunna börja jobba igen.Foto: ALEX LJUNGDAHL
En kvinna är anhållen misstänkt för att ha lejt en torped. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT

Advokaten Henrik Olsson Lilja sköts i ett trapphus på Kungsholmen – och en kvinna är anhållen misstänkt för att ha beställt skotten. 

Samma dag opererades Olsson Lilja – som anses ha haft änglavakt – och han har redan börjat repa sig. 

Inom tio dagar kommer han börja jobba igen. 

– Han mår efter omständigheterna bra och räknar inom snar framtid med att bli helt återställd, har en kollega från samma advokatbyrå tidigare sagt. 

Bara några hundra meter från polisstationen gick gärningsmannen till attack i ett trapphus på Norr Mälarstrand. 

Polisen misstänker att en numera anhållen kvinna beställt dådet som inträffade vid 09-tiden på fredagsmorgonen, mitt under morgonrusningen. 

Offret är advokaten Henrik Olsson Lilja, som efter dådet kunde lämna information till polisen om vad som hänt, enligt uppgifter till Expressen. 

På fredagen opererades han för sina skador och var efteråt både vaken och talbar. Hans tillstånd beskrevs på lördagsförmiddagen som ”inte längre allvarligt utan stabilt”. Enligt Karolinska sjukhuset mår han efter omständigheterna väl.  

– Han mår efter omständigheterna bra och räknar inom snar framtid med att bli helt återställd, har en kollega från samma advokatbyrå tidigare sagt.

Advokaten opererades i fredags och var efteråt både vaken och talbar.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Advokaten Henrik Olsson Lilja börjar arbeta igen inom tio dagar

Skotten mot Henrik Olsson Lilja träffade i överkroppen och i huvudet – och kunde slutat illa. Men enligt uppgift anser läkarteamet att mannen haft änglavakt. 

Redan nu har han börjat repa sig och är på väg tillbaka till jobbet. Snart, inom tio dagar, kommer han börja arbeta igen. 

Kollegan på samma advokatbyrå har tidigare berättat om chocken på arbetsplatsen efter nyheten om skjutningen. 

– Beskedet att vår vän och kollega blivit skjuten kom så klart som en chock för alla och våra tankar går givetvis i första hand till hans närmaste, har personen sagt.

Kvinnan, en tidigare högt uppsatt jurist som har en infekterad konflikt med advokaten, som misstänks för att ha beställt jobbet är anhållen som misstänkt för anstiftan till mordförsök.

Mannen ska ha känt sig hotad av kvinnan i flera år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.