Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Känd skådespelare utsatt för mordförsök

Civilpoliser vid brottsplatsen i Stockholm efter mordförsöket som riktades mot en känd svensk skådespelare.Foto: Roger Vikström

En känd manlig skådespelare i Stockholm har utsatts för ett misstänkt mordförsök.

Minst två personer ska ha riktat en pistol mot honom och tryckt av – men vapnet klickade, enligt mitti.se.

– Det har inte avlossats några skott, men det har förekommit skjutvapen, säger Manne Jönsson vid Stockholmspolisen till Expressen.se.

Skådespelaren, som har medverkat i ett antal stora svenska filmer de senaste åren, lämnade på tisdagsmorgonen ett hus i en Stockholmsförort och skulle gå till sin bil. Men innan skådespelaren hann fram till bilen blev han enligt anmälan överfallen. Tidningen mitti.se anger att det rör sig om två pistolbeväpnade gärningsmän.

Enligt uppgift till tidningen ska alltså ett vapen ha tryckts av – men pistolen klickade och något skott avlossades aldrig.

”Har förekommit skjutvapen”

Manne Jönsson vid Stockholmspolisen bekräftar för Expressen.se att vapen har varit inblandade.

– Det har inte avlossats några skott, men det har förekommit skjutvapen i det sammanhanget, säger han.

Flera förbipasserande blev vittnen till attacken. Polisen kallades till platsen och spärrade av för en teknisk undersökning. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och är mycket förtegen om vad utredningen hittills har visat. Man har dock ännu inte gripit någon misstänkt för mordförsöket.

– Vår bild är rätt klar men eftersom det är ett så allvarligt brott går vi inte ut med vad som gjorts och sagts och vad som har hänt. De detaljerna måste vi spara för att inte förstöra ärendet, säger Manne Jönsson vid polisen.

Var det fysiskt våld inblandat?

– Ja, det måste man väl säga.

Är det fler än en person som begått brottet?

– Jag kan inte kommentera det.

Har ni någon misstänkt?

– Inte i nuläget.

Ser ni något motiv till brottet?

– Jag kan inte kommentera det.

Hur mår den angripne?

- Han mår i alla fall fysiskt bra.

Expressen.se har via bekanta varit i kontakt med skådespelaren som inte vill kommentera händelsen.