Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan man lita på Ulf Kristerssons nej till SD?”

Expressens politikredaktion – Torbjörn Nilsson, Viktor Barth-Kron, Karolina Skoglund, Maggie Strömberg och Tomas Nordenskiöld – gör podden Verkställande utskottet.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Rebecka Le Moine.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Annika Hirvonen.Foto: MP
Alice Bah Kuhnke.Foto: OLLE SPORRONG
Amanda Lind.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Maria Ferm.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Åsa Lindhagen.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Märta Stenevi.Foto: PRESSBILD
Janine Alm Ericson.Foto: PRESSBILD
Karolina Skog.Foto: SVEN LINDWALL
1 / 11

Maggie Strömberg, Viktor Barth-Kron och Torbjörn Nilsson möts i veckans avsnitt av Expressens politikpodd Verkställande utskottet.

Och de pratar bland annat om Miljöpartiets språkrörsval och om Jimmie Åkessons regeringsförhandlingar.

Torbjörn Nilsson tar i dag plats i poddstudion hos Viktor Barth-Kron och Maggie Strömberg i veckans avsnitt av Verkställande utskottet, Expressens podd om svensk inrikespolitik.

https://embed.radioplay.io?id=73022&country_iso=se

Och avsnittet kickar i gång med en genomgång av vilka kandidater som finns för att ersätta Miljöpartiets avgående språkrör Isabella Lövin, och vad som talar för och emot respektive aspirant.

De potentiella språkrören som räknas upp är: Rebecka Le Moine, Annika Hirvonen, Alice Bah Kuhnke, Amanda Lind, Maria Ferm, Åsa Lindhagen, Märta Stenevi, Janine Alm Ericson och Karolina Skog.

Men avsnittet tar även avstamp i Jimmie Åkessons uttalande i Dagens Nyheter, där han menade att han vill bli justitieminister ifall SD kan bilda regering ihop med M och KD. En regeringsbildning som moderatledaren Ulf Kristersson snabbt dömde ut i Ekots lördagsintervju som ”Inte aktuell”

– Men kan man lita på Ulf Kristerssons nej? frågar sig Maggie Strömberg.

Hör hela diskussionen i avsnittet – som heter ”Borgerliga konspirationsteorier” – som du hittar överallt där poddar vanligtvis publiceras. Exempelvis hos Radioplay eller hos Spotify

Åkessons hemliga möten med Kristersson och Busch:

Se Niklas Svenssons intervju med SD-ledaren Jimmie Åkesson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.