Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kan bli rejält jobbigt för Ulf Kristersson

Ebba Buschs svar om kritiken mot elstödet under ett besök i Skåne under tisdagen.
Regeringen Kristersson har fått en utmanande start.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT
Tomas Nordenskiöld och Viktor Barth-Kron är tillbaka med ett nytt avsnitt av ”Politikrummet”.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Expressens nya Sifo-mätning visar att nästan sex av tio anser att regeringen gör ett dåligt jobb. Missnöjet finns även bland regeringsunderlagets väljare.

– Om SD inte får sina egna väljare att tro på regeringen kommer det sannolikt tvinga partiet att försöka göra de egna väljarna mer belåtna över saker och ting, säger Tomas Nordenskiöld i Expressens podd ”Politikrummet”.

https://embed.pod.space/player?episode=politikrummet/53-socialdemokrater-for-skogsbruk-och-rut-avdrag&theme=spacegreen

Det var ingen rolig läsning för den nya regeringen som Expressen kunde publicera under tisdagen. Bara tre procent i den nya Sifo-undersökningen anser att regeringen gör ett mycket bra jobb – samtidigt som 57 procent tycker att regeringen gör ett ganska dåligt eller mycket dåligt jobb. 

Det är inte bara rödgrönt lutande väljare som gör tummen ned. För alla de som uppger sig sympatisera med något av de fyra Tidö-partierna är det 27 procent som tycker att regeringen gör ett dåligt jobb. 

Faran med att lova för mycket

En orsak till missnöjet är enligt Viktor Barth-Kron att borgerliga regeringar tenderar att lova mer och dessutom mer detaljerat.

– Nu, precis som på alliansens tid, så satte man stort värde i att vara så konkret som möjligt redan före valet. Magdalena Andersson ville å sin sida inte avge några vallöften alls, säger Barth-Kron och tillägger att Andersson hånades för detta från höger.

– Men efter elprisuppror och bensinbesvikelse är det nog hon som skrattar sist. Nackdelen med att lova saker konkret är att det blir väldigt konkret om man sedan inte levererar.

Hör alla detaljer om undersökningen i det senaste avsnittet av ”Politikrummet”.

https://embed.pod.space/player?episode=politikrummet/53-socialdemokrater-for-skogsbruk-och-rut-avdrag&theme=spacegreen
57 procent anser att regeringen gör ett dåligt jobb enligt en ny Sifo-mätning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.