Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kamala Harris svar om påhoppen: ”Barnsligt”

Kamala Harris pik mot Mike Pence.
Kamala Harris.Foto: JOHN BAZEMORE / AP TT NYHETSBYRÅN
Presidenten Donald Trump.Foto: CHRIS SZAGOLA / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har sagt hennes namn fel och refererat till henne som ”falsk”.

Nu svarar Kamala Harris om presidentens pikar:

– Det är barnsligt, säger hon till ABC:s ”The View”.

Presidenten har gett flera personer öknamn under sin karriär. Motkandidaten i valet, Joe Biden, har dömts till ”Sömnige Joe”. Den tidigare presidenten Obama har kallats för ”Fuskaren Obama”.

Demokraternas vicepresidentkandidat, Kamala Harris, har inte förskonats. Trump har vid flera tillfällen kallat henne för ”Phony Kamala” – eller ”Falska Kamala” på svenska.

Presidenten har även använt andra grepp för att pika Harris. Det har handlat om att uttala hennes namn fel, och att benämna henne som ”radikalvänster”.

Senast i går sa Trump att Harris var ”den elakaste” senatorn i USA, rapporterar BBC.

Kamala Harris svar

I en intervju med Sarah Haines i ABC:s ”The View” svarar Kamala Harris nu på pikarna.

– Det är så förutsägbart av honom. Det är barnsligt, att USA:s president kallar folk öknamn. Det amerikanska folket förtjänar så mycket mer från sin president, säger hon.

Kamala Harris säger att även andra republikaner gått till personlig attack under valets gång. Flera ska ha uttalat hennes namn fel, eller drivit med namnet.

– Öknamnen är inget nytt för mig – det är inte nytt för någon som lekt på en lekplats som barn. Men det här är inte en lekplats, säger hon i intervjun.

Se mer

Se höjdpunkterna från vicepresidentkandidaternas debatt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.