Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kamala Harris slutspurt i viktiga staten Texas

Vice presidenten ute och kampanjar – trots att flera medarbetare testat positivt.
Kamala Harris på valmöte i Fort Worth i Texas.Foto: LM OTERO / AP TT NYHETSBYRÅN
Kamala Harris.Foto: USA TODAY NETWORK / THE ARIZONA REPUBLIC-USA TODAY N SIPA USA

Kamala Harris sätter in en slutspurt i Texas för att övertyga väljare i den viktiga och folkrika delstaten.

En seger där skulle öppna vägen för henne och Joe Biden till Vita huset.

– Det står så mycket på spel, allas röster måste höras, sade hon till anhängare vid en kyrka på fredagen.

Den demokratiska vicepresidentkandidaten Kamala Harris försöker i valrörelsens slutskede övertyga väljare i Texas, en delstat som med sin stora folkmängd och många elektorer kan avgöra valet.

Ingen demokrat har vunnit i Texas sedan 1976 när Jimmy Carter besegrade Gerald Ford. Men nu ger mätningarna Joe Biden en chans. Så Harris gör en snabbtur till tre städer i delstaten för att mobilisera väljare under sista dagen man får förtidsrösta.

”Mycket på spel”

– Vi vet att vi inte har tid att lätta på gaspedalen. Vi vill se till att vi klarar det här, sade Kamala Harris utanför en katedral i staden Fort Worth.

– Det står så mycket på spel. Allas röster måste höras, sade hon och berömde väljarna i Texas för att slagit rekord i förtidsröstande.

Efter Fort Worth har hon också valmöten i städerna McAllen och Houston.

Vinner Biden och Harris i Texas innebär det med största sannolikhet att presidentvalet är avgjort till deras fördel.

Gospelsångare före Harris

Demokratiska politiker i Texas kritiserar Biden för att inte satsa tillräckligt mycket pengar på valkampen i Texas. De uppmanar honom att sätta in större resurser de sista dagarna nu när det finns en historisk chans att vinna där, skriver Dallas Morning News. 

Runt 300 personer lyssnade till Kamala Harris i katedralen. En rad demokratiska politiker, som kandiderar både i lokala och nationella val, var på plats – och gospelsångaren Marvin Sapp uppträdde innan Harris talade.

Mötet ägde rum utanför katedralen. Deltagarna höll avstånd och bar munskydd, rapporterar medier på plats. Mötet hade inte utannonserats i förväg, detta för att inte så många skulle komma.

Därför blir ingen kvinna president

Två män i 70-årsåldern står mot varandra i USA:s presidentval 2020.

Sen när Trumpfansen blir dränkta i vatten

Fick kyla ner åskådarna under ett hett valmöte i Tampa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.