Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kamala Harris hoppar av kandidaturen till presidentposten

Här är kandidaterna som ska slå Trump, Kamala Harris är en av dem på denna lista, men som nu enligt uppgift ställer in sin kanidatur att bli USA:s president.
Kamala HarrisFoto: JEFF TOPPING / POLARIS

WASHINGTON DC. Den demokratiska senatorn Kamala Harris hoppar av sin kandidatur till presidentposten i USA, det skriver Politico med hänvisning till källor. 

Enligt sajten kommer hon att gå ut med detta i en video inom kort.

Även CNN och flera andra amerikanska medier uppger på tisdagskvällen svensk tid att Kamala Harris under kvällen informerat sina medarbetare om att hon hoppar av kampanjen. Senatorn skulle enligt schemat ha medverkat vid ett insamlingsevent i New York men detta ställdes in i sista sekund, uppger CNN.

Enligt en medarbetare som deltog under samtalet meddelade senatorn att hennes kampanj inte har ekonomiska medel för att fortsätta, rapporterar NPR.

”Har inte ekonomiska tillgångar”

Hon skriver i ett meddelande till sina supportrar, enligt Washington Post:

”Min presidentkampanj har helt enkelt inte de ekonomiska tillgångar vi behöver för att fortsätta. Det är med sorg, men också med stor tacksamhet, som jag i dag avslutar min kampanj. Men jag vill vara tydlig med att jag fortfarande är med i den här kampen”. 

Kamala Harris har tappat i opinionsmätningar de senaste månaderna och har även haft problem att få in pengar till sin kampanj. Hon hade dock lyckats kvalificera sig till nästa debatt mellan de demokratiska presidentkandidaterna i december, där kraven var högre för att få delta än tidigare. 

Sågs som en stjärna i partiet

Enligt flera rapporter i amerikanska medier har kampanjen även haft problem inom organisationen och att det har varit oklart vem som har styrt.

Harris är senator för Kalifornien och har en bakgrund som åklagare och statsåklagare i delstaten. 

När hon drog i gång sin kampanj i januari sågs hon som en stjärna inom partiet och vid sitt första tal som presidentkandidat drog hon en publik på fler än 22 000 personer, som till och med imponerade på president Donald Trump. 

Efter Harris avhopp finns 15 kandidater kvar i kampen om att bli Demokraternas presidentkandidat i valet 2020. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.