Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kamala Harris besked till migranterna: ”Kom inte”

Kamala Harris om Mexiko-gränsen: Vi ärvde en svår situation
USA:s vicepresident Kamala Harris under presskonferensen i Guatemala.
Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Migranter från Guatemala och Honduras vid USA:s gräns. Arkivbild.
Foto: DARIO LOPEZ-MILLS / AP TT NYHETSBYRÅN

Kamala Harris vill inte att migranter från Centralamerika tar sig till USA.

Det berättade den amerikanska vicepresidenten under sitt statsbesök i Guatemala under måndagen, skriver The Hill.

– Kom inte, kom inte, säger hon.

Sedan Joe Biden tog över som USA:s president har antalet migranter som försöker ta sig in i landet via gränsen till Mexiko ökat igen. Något som kan förklaras med att Biden uttryckt sig mer positivt om migranterna än sin föregångare Trump.

Trots detta var beskedet mycket tydligt när vicepresident Kamala Harris under måndagen besökte ett av länderna där migranterna kommer ifrån, Guatemala.

– Jag vill betona att målet med vårt arbete är att hjälpa guatemalanerna att hitta hopp i sitt hemland. Samtidigt vill jag vara tydlig mot människor i den här regionen som tänker göra den farliga vandringen mot USA:s gräns till Mexiko: Kom inte, kom inte, säger hon enligt The Hill.

Vidare förklarade hon att USA kommer investera i flera projekt i Guatemala, bland annat när det kommer till jordbruk och rättsväsendet. Hon sa även att USA kommer att leverera en halv miljon doser coronavaccin till landet.

– Anledningen till att jag är här i Guatemala, under min första resa som USA:s vicepresident, är för att det är en av våra högsta prioriteringar, säger Kamala Harris.

Härnäst kommer Kamala Harris att resa till Mexiko där hon kommer att träffa president Andrés Manuel López Obrador för att prata om ländernas samarbete vid gränsen.

Twitter-klippet: Har Trump byxorna bak och fram?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.