Det är förbjudet att bada med underkläder i Linköpings simhall. Men ungdomar trotsar reglerna. Foto: Anna Hållams
Det är förbjudet att bada med underkläder i Linköpings simhall. Men ungdomar trotsar reglerna. Foto: Anna Hållams

Kalsongsnusk drabbar badhuset i Linköping

Publicerad
Uppdaterad
ÖSTERGÖTLAND. Alltfler kalsonger och trosor åker med ner i bassängen när östgötarna besöker badhusen.
Men den nya trenden skapar snusk i badvattnet, rapporterar Extra Östergötland.
Trenden att bada med underkläderna på har fått genomslag i de östgötska badhusen, rapporterar Extra Östergötland. Flera av badgästerna väljer att låta kalsongerna eller trosorna sitta kvar under badkläderna när de hoppar i bassängen. Men de extra plaggen är inget välkommet inslag.
- Det står tydligt på skyltar att man endast ska ha badkläder på sig, så har det varit i alla tider. Och vi säger till om vi ser nåt annat, säger Håkan Gillberg, driftansvarig på Linköpings simhall till Extra Östergötland.

Reningsverk för miljoner

Men trots skyltar och tillsägelser fortsätter kalsongbadandet.
- Det förekommer varje dag, och det är mest ungdomar och killar som vi får säga till, förklarar Anita Nilsson på Linköpings simhall till Linkoping.expressen.se.
Att bada med underkläder skapar problem både med snuskigt badvatten och högre reningskrav. Flera badhus i landet har drabbats av högre bakteriehalter i vattnet på grund av underklädestrenden. Äventyrsbadet i Husby utanför Stockholm har fått stänga för att installera ett nytt reningsverk för miljontals kronor, rapporterar Extra Östergötland. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag