Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Källor: Kim Jong-Un lät avrätta körledare

Kim Jong-Un: Nordkorea utvecklar nya vapen
Kim Jong-Un med frun Ri Sol-Ju under ett konsertevenemang i Pyongyang.
Foto: KCNA / EPA / TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN

Kim Jong-Un hyllade körens framträdande på den nordkoreanske diktatorns födelsedag, men körledaren var av en annan åsikt.

Två dagar senare lät Kim Jong-Un avrätta körledaren med 90 skott, hävdar den sydkoreanska tidningen Dong-A Ilbo enligt Newsweek.

När Nordkoreas diktator Kim Jong-Un fyllde 37 år i våras firades detta med en rad framträdanden i en konsertsalong i Pyongyang, bland annat från en kör.

När Kim Jong-Un hyllade evenemanget efteråt sade körledaren till en annan person att han personligen inte tyckte att showen hade varit särskilt bra. Senare samma kväll greps körledaren enligt reportern Joo Seong-ha på sydkoreanska tidningen Dong-A Ilbo.

”Alla tre tömde ett magasin på 30 kulor”

Två dagar senare beordrades körens medlemmar till en allmän plats i Pyongyang där körledaren stod fastbunden enligt tidningen.

”Körledaren dog på ett fruktansvärt sätt framför sina kolleger. Avrättningen utfördes av tre personer beväpnade med ett automatvapen av märket AK-47 där alla tre tömde ett magasin på 30 kulor på ett avstånd av tio meter”, skriver reportern Joo Seong-ha på Dong-A Ilbo.

Nordkoreanske avhopparen Yeonmi Park har delat berättelsen på sin Youtube-kanal. Klippet där hon diskuterar avrättningen av körledaren har visats över en miljon gånger.

Expressens utrikesredaktör: Nordkorea testar Joe Biden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.