Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Källor: FBI-utredning visar ryska kontakter

Nytt bakslag för Trump: Källor säger att FBI:s utredning indikerar att det kan ha funnits kontakter mellan kampanjen och Ryssland för att sänka Hillary Clinton.Foto: Evan Vucci / AP/ TT
FBI-chefen James Comey har bekräftat att en utredning pågår.Foto: Manuel Balce Ceneta / AP/ TT

Donald Trumps medarbetare kan ha kommunicerat med Ryssland om att koordinerat släppa skadliga uppgifter om Hillary Clinton under hennes valkampanj.

FBI har, enligt amerikanska myndighetskällor, information som tyder på det, rapporterar CNN.

Det var under en utfrågning av representanthusets underrättelseutskott i måndags som chefen för FBI, James Comey, bekräftade att myndigheten utreder den ryska regeringens försök att lägga sig i presidentvalet. Det inkluderar eventuella kopplingar mellan kampanjen och Ryssland – och om det i så fall innebär att några brott har begåtts.

– Justitiedepartementet har tillåtit mig att bekräfta att FBI utreder den ryska regeringens försök att påverka presidentvalet 2016, sa James Comey då.

Enligt Comey är dock utredningen komplicerad och han kan inte ge någon prognos för när arbetet är klart.

Skadliga uppgifter om Hillary Clinton släpptes under valrörelsen.Foto: Rex/Shutterstock/IBL

FBI menar att Ryssland ville se Trump som vinnare i valet:

– Putin gillar folk som gillar honom och föredrar företagsledare som ledare för andra länder, säger James Comey.

 

LÄS MER: Trump-chefens hemliga koppling till Ryssland

Spicer: "Finns inga bevis"

Vita huset slog dock direkt tillbaka mot anklagelserna och menar att det saknas bevis för att Trump ska vara maskopi med Ryssland, uppger Reuters.

– Ingenting har förändrats. De förhör som har hållits gör det tydligt att det inte finns några bevis för att Trump är i maskopi med Ryssland, säger Donald Trumps presschef Sean Spicer.

Han fortsatte:

– Att utreda och att ha bevis är två helt olika saker.

Talespersonen Spicer slår tillbaka mot anklagelserna.Foto: Rex/Shutterstock

 

LÄS MER: Internt partiuppror mot Trumps hälsoreform

FBI: Trumpmedarbetare och Ryssland kan ha varit i maskopi

Nu uppger myndighetskällor för CNN att FBI har information om att Trumps medarbetare kan ha kommunicerat med ryssar om att koordinerat släppa uppgifter som skulle skada Hillary Clinton och hennes valkampanj. Uppgifterna är dock inte helt säkerställda och utredningen pågår fortfarande, rapporterar CNN.

FBI har redan utrett fyra av Trumps medarbetare; Michael Flynn, Paul Manafort, Roger Stone and Carter Page för deras kontakter med Ryssland. Alla fyra har nekat till olämpliga kontakter med Ryssland och CNN har inga uppgifter om att någon av dem ska finnas med bland de personer FBI:s misstankar riktas mot.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.