Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kallade Meghan elak – nu berättar han varför

Prins Charles, Donald Trump och Theresa May på middag.
Foto: WPA POOL/GETTY IMAGES/SHUTTERSTOCK / WPA POOL/GETTY IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Meghan har inte närvarat under Donald Trumps statsbesök.
Foto: JULIAN SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Meghan och prins Harry när de visade upp Archie några dagar efter att han fötts.
Foto: MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump lämnar Storbritannien i dag, onsdag.
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nu talar Donald Trump ut om den till synes frostiga stämningen mellan honom och Meghan.

Han kallar hertiginnan både ”elak” och ”trevlig”.

Samtidigt lovordar han maken prins Harry.

Donald Trumps tre dagar långa statsbesök i Storbritannien avslutas i dag, onsdag. Inför besöket har det ryktats om frostig stämning mellan den amerikanska presidenten och landskvinnan Meghan – numera ingift i den brittiska kungafamiljen.

Meghan har inte heller närvarat vid besöket.

Den officiella anledningen är att hon och prins Harry nyligen fick sitt första barn, Archie, och att hon därför är hemma på mammaledighet. Men The Sun skriver att Meghans frånvaro snarare beror på att man vill undvika en pinsam konfrontation.

Meghan skulle rösta på Hillary Clinton

Under Donald Trumps presidentvalskampanj 2016 kallade Meghan – då Meghan Markle – honom för ”kvinnofientlig” och ”splittrande”. Hon sa också att hon skulle rösta på hans rival Hillary Clinton.

När The Sun nyligen frågade presidenten om uppgifterna sa han att han inte visste att Meghan hade uttryckt sig på det sättet.

– Jag visste inte det. Vad kan jag säga? Jag visste inte att hon var elak, svarade Trump.

Nu har han också talat ut i en intervju med den brittiska tv-profilen Piers Morgan om stämningen mellan honom och hertiginnan av Sussex, skriver Daily Mail. 

Donald Trump: Hon är väldigt trevlig

På frågan om han tycker att Meghan är elak svarar presidenten:

– De berättade några av sakerna hon sagt och det finns faktiskt inspelat. Och jag svarade ”jag visste inte att hon var elak”. Jag sa inte att hon är elak.

Trump fortsätter:

– Jag sa att hon var elak mot mig. Men vet du, hon gör ett bra jobb och jag hoppas hon njuter av livet. Jag tycker att hon är väldigt trevlig.

– Hon var elak mot mig. Och det är okej för henne att vara elak. För mig är det inte bra att vara elak mot henne och det var jag inte.

Trump om prins Harry: ”Fantastisk”

Samtidigt rapporterar The Mirror att prins Harry, Meghans make, höll sig på avstånd från Donald Trump när presidenten besökte konstgalleriet på Buckingham Palace under måndagen. Tidningen skriver att prinsen stod längst bak i rummet ”som ett åskmoln”.

Men enligt Donald Trump finns ingen osämja mellan honom och Harry. Han berättar för Piers Morgan att han har pratat med prinsen under sin vistelse, och att Meghan inte kom på tal.

– Jag gratulerade honom och jag tycker att han är en fantastisk kille, säger Trump enligt Daily Mail.

Han håller inte med om att prins Harry var frostig.

– Nej nej, raka motsatsen. Han pratade mycket med Ivanka och min familj. Jag gick dit och han kunde inte ha varit trevligare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.