Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Källa: Drottningen vill inte prata med Harry

Prins Harry om sin farfar: ”Du kommer vara mycket saknad”
Prins Harry pratade lite med sin bror William.
Foto: KGC-178 / STELLA PICTURES/KEN GOFF KEN GOFF
Drottningen sörjer prins Phillip.
Foto: LEON NEAL/WPA POOL/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
I Oprah-intervjun hävdade prins Harry och Meghan Markle bland annat att Charles och William var ”fångade” i ”firman”.
Foto: VICTORIA JONES / AP TT NYHETSBYRÅN

I samband med begravningen av prins Phillip hoppades många att prins Harry, 36, och drottning Elizabeth skulle få en chans att prata om hans och frun Meghans uttågande ur kungafamiljen.

Nu menar källor att det kan bli svårt.

– Hon vill bara prata om djur, säger en kunglig expert.

Efter den uppmärksammade intervjun som prins Harry och Megan gjorde med Oprah Winfrey har stämningen mellan de kungliga familjemedlemmarna varit frostig.

I Oprah-intervjun hävdade prins Harry och Meghan Markle bland annat att Charles och William var ”fångade” i ”firman”.

Ett familjemöte med Oprah-intervjun på agendan är drottningen däremot inte ”på humör” för just nu, säger en kunglig expert enligt Daily mail.

Sörjer sin man

Det var i lördags som drottningen sa sitt sista farväl till maken sedan 73 år, prins Phillip. Enligt den kungliga biografiförfattaren, Ingrid Seward, vill drottningen just nu bara prata om djur. Hon ska dessutom vara väldigt konflikträdd.

– Hon hatar konfrontation. Barnen kommer få svårt att diskutera något annat än hundar eller hästar med drottningen, sa Ingrid Seward till The Times.

Sams igen

Efter begravningen av hertigen av Edinburgh, som gick bort 99 år gammal den 9 april, sågs Harry och prins William, 38, byta några ord med varandra. 

Flera ser det som ett tecken att de begravt stridsyxan och hoppas att sommarens evenemang, avtäckningen av en staty för prinsessan Diana vid Kensington Palace, kommer läka syskonrelationen. Den 1 juli i år skulle deras mamma blivit 60 år.

Mycket pekar på att hemresan till USA kommer att skjutas upp så att hertigen av Sussex kan närvara vid drottningens 95-årsdag på onsdag. 

Se mer

CNN:s reporter om ceremonin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.