Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalhygge i skogen brinner utanför Hudiksvall

Viktigast att tänka på – steg för steg.
Räddningstjänsten måste först få branden under kontroll därefter väntar ett eftersläckningsarbete.Foto: Google Maps

Vid 13-tiden larmades Norrhälsinge räddningstjänst till ett kalhygge i skogen utanför Näsviken, i Hudiksvalls kommun. Enligt räddningstjänsten är det 250 gånger 200 meter  som brinner och branden är inte under kontroll. 

– Vi är inne i ett kritiskt läge just nu. Vi håller på och jobbar för fullt för att på stopp på spridningen, säger Gunnar Lööf, insatsledare vid räddningstjänsten. 

Tidigare blåste det en hel del på brandplatsen vilket försvårade släckningsarbetet men nu har branden lagt sig lite. Dock är det svår terräng och räddningstjänsten hade svårt att få fram slangar.

– Det är ovänlig terräng här och vad kan det vara, 600- 700 meter farbar väg som vi måste dra slang ifrån. Vi har flaggat för helikopter, säger han. 

I nuläget har man ingen prognos för när branden kan vara släckt, men det är minst ett par timmars arbete som återstår och man är på plats med 15 enheter. 

Enligt räddningstjänsten finns det ingen bebyggelse i närheten av branden. 

Texten uppdateras

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.