Kakan Hermansson kritiserade polisen på Twitter. Foto: Lisa MattissonKakan Hermansson kritiserade polisen på Twitter. Foto: Lisa Mattisson
Kakan Hermansson kritiserade polisen på Twitter. Foto: Lisa Mattisson
När biltillverkaren Audi Sverige anlitade tv-profilen Kakan Hermansson för att göra reklam för deras nya bilmodell Q2 blev responsen inte den väntade. Foto: Christophe Ena / AP TT NYHETSBYRÅNNär biltillverkaren Audi Sverige anlitade tv-profilen Kakan Hermansson för att göra reklam för deras nya bilmodell Q2 blev responsen inte den väntade. Foto: Christophe Ena / AP TT NYHETSBYRÅN
När biltillverkaren Audi Sverige anlitade tv-profilen Kakan Hermansson för att göra reklam för deras nya bilmodell Q2 blev responsen inte den väntade. Foto: Christophe Ena / AP TT NYHETSBYRÅN

Kakan fick sparken – nu uttalar hon sig

Publicerad

Hon fick sparken från biltillverkaren Audis kampanj.

Nu ångrar tv-profilen Kakan Hermansson sina kontroversiella uttalanden om poliser som utlöste en kritikstorm mot henne.

– Ingen mår bra av hat, inte jag heller, säger hon.

När biltillverkaren Audi Sverige anlitade tv-profilen Kakan Hermansson för att göra reklam för deras nya bilmodell Q2 blev responsen inte den väntade.

Positiva kommentarer över det oväntade samarbetet uteblev och i stället rasade kritiken in.

Anledningen var tidigare uttalanden på Twitter där Kakan Hermansson kritiserat polisen och även raljerat över de poliser som sköts till döds i Malexander 1999.

"Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv" skrev hon på Twitter.

Till slut valde Audi att avbryta samarbetet.

Nu uttalar sig Kakan Hermansson för första gången om den avbrutna kampanjen.

Audis uttalande om samarbetet.Foto: Skärmdump

Kakan: Hatet får aldrig vinna

I en debattartikel i Expressen förklarar hon hur hon ångrar och skäms över det hon tidigare sagt om poliser – samtidigt som hon hyllar alla poliskvinnor och polismän som med risk för sina egna liv väljer att hjälpa andra människor i nöd.

Kakan Hermansson har även fått ta emot ett stort antal elaka kommentarer i samband med uppmärksamheten runt den avbrutna bilkampanjen.

– Ingen mår bra av hat, inte jag heller. Men stödet har varit större jag är så enormt glad för det. Hatet får aldrig vinna, säger hon.

Kakan har tidigare sommarpratat i P1Foto: Izabelle Nordfjell

Hon vill inte säga något om hur hon tänker kring att Audi valde att avbryta samarbetet med henne på grund av saker hon skrivit för länge sedan.

– Det väljer jag att behålla för mig själv.

Men hon står fortfarande bakom bilen hon skulle ha gjort reklam för, och ångrar inte att hon valde att gå in i samarbetet.

– Precis som jag tyckt från början, det är en bra bil, säger Kakan Hermansson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag