Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

K-G om Bermudez-Svankvist: Belastning

Foto: Ylwa Yngvesson

K-G Bergström, Expressens politiske kommentator, tror att uppgifterna om Angeles Bermudez-Svankvists skenande mobilräkningar och styrelsens brist på förtroende kommer att leda till att hon får avgå.

– Jag tror att regeringen kommer att sparka henne, och gör de inte det så gör de en tabbe, säger Bergström.

Det är fortfarande oklart hur regeringen kommer att agera i frågan Angeles Bermudez-Svankvist, men K-G Bergström menar att hon troligen kommer att få avgå.

– Jag har ingen aning om hur regeringen kommer att agera. Men jag har svårt att se att de kommer att komma till ett annat beslut än att hon får sluta eftersom styrelsen sagt att den inte har något förtroende för henne.

Snabbt

Enligt K-G Bergström gäller det att regeringen gör sig av med Bermudez-Svankvist snabbt så att dess förtroende inte påverkas.

– Om de gör sig av med henne snabbt så är man av med problemet. Om man skulle sega på beslutet och vela så kan det påverka förtroendet, men det tror jag inte att de gör. Jag tror att de kommer att sparka henne och gör de inte det så gör de en tabbe.

Hur har hennes gärning för arbetsförmedlingen sett ut?

– Hon har uppenbarligen varit en dålig chef. Hon har fått dåliga betyg som chef i medarbetarundersökningar. Det slutade med att man inte längre ställer den frågan eftersom man tyckte det var pinsamt att hon inte har medarbetarnas förtroende. Dessutom har effektiviteten varit ifrågasatt så sammantaget är hon en belastning för myndigheten. Det är därför jag tycker att regeringen inte har något annat val än att sparka henne.